25 juni 2012

Mitt sista bidrag här på Pysseldags blir detta kort.

Det har varit roligt att få vara Gäst-DT här på Pysseldags fina blogg. Jag fick väldigt fria händer och endast de två midsommar-textstämplarna band mig. Det gjorde att jag tyckte att jag kunde få leka lite. Jag valde kontraster mellan ljust och mörkt samt färger och lät tankar få styra bilderna. Dvs tankar som styr skeendet i bilden. Jag gör på samma sätt när jag målar i akryl, olja eller akvarell, även om det då också sker något helt annat än det jag hade skissat upp eller tänkt. Ibland är det händerna som "ser". Detta gäller även olika konsthantverk jag sysslar med. Fritt skapande är just fritt och det är då de bästa alstren föds. Sedan är det naturligtvis en utmaning att få till något med ett par givna ingredienser som måste vara med.

Hoppas att jag kunnat visa att man kan bryta invanda mönster även i scrapbooking, Tagit i med färger och kanske inspirerat någon att våga prova och tänja på sina gränser. Scrapbooking är roligt och en utmaning just med det lilla formatet, som det är i sin utrymmesbegränsning, med kort eller annat. Man scrappar ju inte på en duk 1x2 m eller altrar en gammal kista med ungefär samma mått.

Dagens Midsommar som uttrycks i den vackra Visa i midsommartid är en textstämpel av rang i sin storlek. Kortet är därför 18,4 cm i kvadrat. Den är tryckt på ett underbart papper från BasicGrey/Indian Summer med sitt fina puderrosa lövverk. Trycket är grått för att inte bli alltför hårt mot pappret. Använt DistressInc/Pumic Stone som harmonerar bättre.
Kransen har jag bundit med tygblommor och inte i rosa utan i vinrött, grönturkost och benvitt. Romantik är ju inte enbart skirt utan även en blossande eld. En tag av papper från Maja Design Äntligen/vårdagjämning. Fäst en glansig spets över och dekorerat med vita halvpärlor. Till sist swirls som finns här i shopen, Sissix Decorative Flourishes Dies. Dessa tryckte jag ut av samma grå papper som stommen och färgade med Glimmer Mist/ Silver, sugar. Till sist använde jag en glitterpenna i silver och prickmålade de två sammansatta swirlen.

Bifogar även ett foto på verserna tryckt med svart färg.
Tack för mig!

6 kommentarer :

 1. Ett underbart kort du avslutar med. Vilken krans!
  Tack för denna månad. Den har verkligen varit inspirerande där du visat att man kan skapa på så många olika sätt. Jag tror på att man behöver prova lite olika saker då och då för att utveckla sig.
  Tack så jättemycket! :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Instämmer med Ciza! Urläcker krans!! Härliga alster i underbara färger!
  Kram

  SvaraRadera
 3. Vilket härligt kort! Så inspirerande och vackert!

  SvaraRadera
 4. Så klart kan romantiskt spraka av färger, det är lätt att fastna i gamla hjulspår och göra romantiskt skirt. Ett jättehärligt kort, älskar kransen!

  Tack för din mycket inspirerande månad som gäst-DT!

  SvaraRadera
 5. Jättehärligt kort och det har varit roligt att få se dina alster här i bloggen denna månaden!!
  Kram MAlin

  SvaraRadera
 6. Vilket härligt somrigt kort!
  Man blir glad av det och kransen var verkligen superfin!!

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!