18 juni 2012

Midsommarstång i trolskt gryningslandskap

På fredag är det åter midsommarafton. Denna dag som vi alla har något speciellt förhållande till. För mig är det romantikens dag. När jag fyllde 21 förlovade jag mig och var lycklig. Året därpå träffade jag en ny kärlek och fyllde 22 år just på midsommarafton. Det var redan slut med Nr.1 då och den som blev Nr.2 lever jag fortfarande ihop med :) och denna kväll är alldeles speciell för oss.

Kortet är på cardstocket ett bakgrundspapper av BoBunny/Country Garden. Säljs här. Ett papper jag föll för direkt jag fick se det. Här ser det dock lite annorlunda ut eftersom jag färgat det med Distress inc. Jag ville ha fram ett lite dovt landskap med en skiftande himmel från mörkt med moln fram till horisonten där både landskapet och himlen är gryningsljusa. Siluettehjärtat i vänster hörna har jag fått av Ciza och det är färgat med Distress Inc/Pumic stone.
Stämpeln Dans kring midsommarstangen som finns i webbshopen är stämplad i mörkt blått och betydligt svagare i vitt till höger under de gungande barnen som är en siluettstämpel. Barn hör midsommaren till. Här är det stämplat med svart och lite bakom i grått, för att få en rörelse på hela gruppen. I filmer och på foton illustrerar man ofta rörelser på detta sätt och då har man redigeringsteknik bl.a. att ha hjälp av. Här måste man ha tungan rätt i mun. Väldigt lätt att sabba hela bilden. Här blev den precis som jag ville ha den, puh.
Midsommarstången är smyckad med blad som var vita från början och som jag målat med akvarell färger med massor av skiftningar. Nåja, det syns ju inte när jag väl täckte över med typiska midsommarblommor. Två fjärilar illustrerar dansen kring stången. De är målade med Distrss Inc. och förgyllda med guld- resp. silverkanter.

Nästa måndag innehåller mitt sista bidrag och också det hyllar midsommarn.
Så till sist EN RIKTIGT GLAD OCH ROMANTISK MIDSOMMAR TILL ER ALLA!

2 kommentarer :

  1. Vilket underbart kort! Trollskt med de dova bakgrundsfärgerna som verkligen påminner om ett landskap och sen den helt underbara midsommarstången i klara, härliga fäger.
    Detta kort fick mig verkligen att längta till midsommarafton.
    Och grattis till er båda på midsommarafton - er afton. :)

    Kram

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!