11 juni 2012

Inbjudan till en utflykt med ett kort.

Sommar och picknick i det gröna, bland stenhällar, på berg eller på en strand, är väl den gängse bilden vi matas med. Men många fantastiska korgar med mat och dryck släpas med till bl.a. storstädernas parker och avnjuts där.

Det vackra och passande bakgrundspappret är från Maja Design/Äntligen/Naturen doftar. Då jag letade efter uppslag här hemma fastnade jag för pappret med globen där länderna är ihopträngda. Vet ej vem som gjort pappret. Chalkade det efter att ha ruggat kanterna med Versa Magic nyans Gingerbread. Tycker att biljettpapperna från Panduro passar perfekt att stå ut från globen och skrev dit städernas namn. Man bjuder på en tripp till resmålet och har en picknick. Att man sedan kan förlänga trippen till mer än en måltid är en annan historia. Dessa städer har ju bl.a. de klassiska parkerna Central Park, Hyde Park och Bois de Bologne, alla centralt belägna.
För att komma dit monterade jag på ett litet flygplan. Att det skall kunna ta sig till någon destination över huvudtaget ter sig sig omöjligt, men det är charmigt. Planet är en stämpel från Whimsy stamps. Själva rubriken till kortet är ju utflykt och den stämpeln finns här. Den välgjorda picknickkorgen har jag färglagt med Distress ink liksom de övriga stämplarna. Korgen kan beställas här.

Runt globen har jag dragit en tunn guldlinje för att ge den en guldkantad betydelse genom valet av resmålen.
Utformningen av kortet är något spartanskt, men det skall vara så, just för att det storslagna i inbjudan är destinationerna - välj en biljett dit du vill åka. (En realist skriver kanske närmare resmål med tåg/buss eller bil, men just att personen får välja själv tycker jag är en rolig överraskning.)
Vad har de olika länderna gemensamt färgmässigt? Jo, blått, vitt och rött. Dock passade det inte in på kortet, liksom blommor absolut inte hade gjort det heller.
Nästa måndag handlar det om midsommar och då blir det blommor, fast något annorlunda...

2 kommentarer :

  1. Jättehärlig inbjudan att få. Underbara färger och vilka tankar du haft bakom inbjudan. Det är alltid roligt att få ta del av som läsare tycker jag. :)

    Mycket trevligt och snyggt. :)

    SvaraRadera
  2. Jättehärligt och roligt att få följa tankarna bakom kortet.

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!