10 juni 2012

Födelsedagskort

Vår granne fyllde år för ett tag sen, och då ville jag ge ett födelsedagskort. Jag hade precis fått lägga vantarna på det nya Magnolia-kitet, så det blev ett maskat Magnoliakort till henne.

Stomme av bling-cardstock, som sen är mattat med två olika mönsterpapper, det ena något mindre än det andra. Genom att använda två eller fler lager med cardstock/mönsterpapper så får man enkelt ett kort att se mycket mer arbetat ut. En enkel regel är att den första mattan är 0,5-1 cm mindre än stommen, och nästa lager är 0,5 cm mindre än det första lagret. Vill man kan man ju så klart använda andra mått. Distressade kanterna på mönsterpappren, och stämplade hörnstämpel Hörna i varsitt motstående hörn, adressat tittar fram här och där, likaså frankeringsdelen av Julpost (jag har klippt isär den stämpeln och använder just denna delen väldigt ofta - ett smart sätt att få stämplarna att jobba lite mer). Sedan skar jag till mitt maskade motiv (masking = att stämpla ihop två olika stämplar - i detta fallet blomman och Magnoliaflickan) och anpassade mattan av mönsterpapper så att den bara precis är lite större än motivet. Detta är sen monterat på distanstejp, för att få lite mera djup i kortet. Utstansade dekorationer i cardstock och mönsterpapper som jag distressat och monterat ihop med en pärlbrad.

Insidan på kortet höll jag enkel, men med enkla medel ser den ändå arbetad ut. Stämplat med hörnstämpel Hörna, och sen ritat en ram mellan stämplarna genom att med en fin, brun penna och linjal dra streck mellan hörnen. Stansade ut en etikettbakgrund i mönsterpapper som matchar framsidan och sen själva etiketten i vit, slät cardstock, distressade kanterna. Stämplade sen med Grattis på födelsedagen och Önskar.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!