7 juni 2012

Bokkort med smycke

Hej! Den här veckan bjuder jag på ett bokkort. Vad kan vara lämpligare än det till en vän som nu tar examen :-)

Storleken är 15x13 cm och ca 2 cm tjock. Som stomme har jag använt mig av 200g akvarellpapper till både "boksidorna" och pärmen.

Mönsterpapper kommer från Prima "sun kiss collection". Kanten är stansad med en stans från EK-success. Namnet är foambokstäver som jag lagt ett lager platinum stickles på. Skylten är en dubbel-die från Magnolia och där har jag använt mig av digistämpeln "idag tar du examen". Så himla lämpligt att ladda ner och sedan göra den i den storlek jag behövde eftersom originalstorleken var för stor för min die. Det är brun cardstock som jag använt till bakgrunden på skylten. Små fjärilar har jag också stansat ut från spillpappret som blev.

Baksidan med min personliga stämpel.


Bokkortet från sidan, jag har satt ett band innanför mönsterpappret på insidan så boken ska hålla ihop.

På bokryggen så har jag använt en brun cardstock och så har jag embossat den med min fiskarsplatta. Jag kör den genom min Big Shot maskin. En bokrygg brukar ju innehålla en titel och även här har jag använt mig av en digistämpel: "en dag att minnas". Den krymptes också ner till lämplig storlek. Båda stämplarna finns att köpa som gummistämplar också, så du vet.

På insidan så har jag klätt sidorna i samma pappersserie "Sun kiss".

Jag har skrivit ut namnen på oss som gratulerar på datorn med en font som finns i Word. Sedan stansade jag ut med en Spellbinder-die och färgade in pappret innan jag tog ur den ur dien så kanterna blev vita. Grattis är en gummistämpel som du hittar här!

Här är då själva boksidorna. Alla kanter är chalkade med walnut stain. Kantstansen har jag använt även här. I mittenpartiet strax ovanför botten så har jag kilat fast en bit overheadfilm. Armbandet har jag sedan satt fast med genomskinliga limkuddar. Asken som hör till armbandet fick nämligen inte plats som jag tänkt från början och därför blev detta plan B. Tyckte det blev rätt bra, jag kunde inte med att sätta fast limkuddarna direkt på mönsterpappret :-D Jag kan rekommendera att vill man göra något liknande, sätt dit filmen från början istället... 30 minuters brottningsmatch, men jag vann :-)

Hoppas du fått lite inspiration! Välkommen tillbaka imorgon och se vad Linda kommer att bjuda på! Förresten, glöm inte bort vår junitävling, du hittar den här!

Kram från Rosa

7 kommentarer :

 1. Snyggt bok-kort.
  Härliga färger och
  fina papper.
  Kram Lisa

  SvaraRadera
 2. Otroligt vackert bokkort och vilken gåva att få sin present så. Jätteläckert.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Jättefint, fina detaljer och välarbetat!!Du är så duktig att skapa fina saker Rosa!

  SvaraRadera
 4. WOOW SUPERSNYGGT bokkort, I LOVE IT :)

  KRAM MAJSAN

  SvaraRadera
 5. Suuuperfint!! :) Nu blir jag också sugen på att ta examen så jag kan få så här fina grejer ;P KRAM

  SvaraRadera
 6. Super, super, superfint, Rosa!! Blev perfekt med smycket bakom plasten...
  Kram
  Linda

  SvaraRadera
 7. denna skulle jag sett innan jag började med en låda till mitt smycke. den var jättefin!!

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!