21 juni 2012

Back to basic - kortkit

Hej!

Idag visar jag ett kort under temat "back to basic". Om man aldrig provat på kortmakeri men gärna vill testa och börja ganska enkelt, så fimns det färdiga kit att köpa och sätta ihop. Jag har gjort ett kort där delarna kommer från BoBunny och det kommer också med en beskrivning om hur man gör.

Så här ser kortet ut när det är klart, men hur har jag gjort det?

Så här såg det ut från början, en kortbas, en bård, fjärilar, en chipboardskylt och en gnuggistext.


Jag började med att chalka/färga in alla kanter på både kortet och alla tillbehören. Inget måste men jag gillar det och tycker att det blir mer liv i kortet då.


På insidan har jag valt att lägga till sådant som inte är med i kitet. Det fick bli min absoluta storfavorit hörnstämpeln, men den här gången har jag bara markerat hörnen och inte dragit streck emellan som jag brukar. För att bryta av lite så har jag stämplat tekanna och kopp i ett hörn. (De finns även som digistämplar numera.)
Insidan gör jag innan jag monterar något annat eftersom jag ville stämpla utan att det är knöligt och riskera att misslyckas med trycket.Här är tips på två bra fästprodukter som jag använder mig av. Biltemas tejp köps nog mest av scrappare, finns nog ingen bättre faktiskt. Tonics lim torkar snabbt och håller hårt.


Här har jag tejpat baksidan av bården, det går att sätta ditt mindre bitar också och det håller bra, men nu körde jag på rätt så generöst.


Nu är bården på plats.


Chipboard också på plats.


Här är det dags för fjärilen att komma på plats, en sträng lim på mitten är allt som behövs. Vingarna ska kunna vikas upp lite.


Texten var en gnuggtext och då gäller det att se till att alla delar av bokstäverna verkligen sitter där de ska innan man lyfter bort filmen de suttit på. 


Fjäril på plats med en chipboardkropp pålimmad också.

Med lite glitterlim runt kanterna på chipboarden och på lilla fjärilen så är nu kortet klart.

Det var en liten guide i hur man kan komma igång med kortskapandet, eller om det är ont om tid eller fantasi så kan en "byggsats" vara en bra idé :-)

Ha nu en underbar midsommar! Välkommen tillbaka imorgon för då bloggar Ciza!

KRAM Rosa

3 kommentarer :

 1. Jättebra visat tycker jag! När man är nybörjare är man ju nästan rädd att sätta saxen i sina papper, då är ju såna här kit suveräna att skapa med.

  SvaraRadera
 2. Fint kort i snygg grön färg,
  jag gillar insidan av kortet.
  Ha en trevlig midsommar.
  Kram

  SvaraRadera
 3. Du kan du ;) Ett kanonfint kort!!
  Glad midsommar!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!