24 maj 2012

Njut!

Hej! Dags för mig att blogga igen!

Det är ju mors dag på söndag och jag har gjort ett kort till det. Nu är inte min mamma den som är överförtjust när det gäller spa-vistelser men vissa delar av det vet jag att hon gillar. Så ett presentkort på valfri behandling som hon kan NJUTA av får finnas inuti kortet.

Jag använder akvarellpapper som kortstomme och skär den i 6x12 tum. Mitt mönsterpapper som kommer från Inkido är lite mindre än 6x6 tum från början och då blir det en fin vit kant runt. Jag har färgat alla kanter, inklusive kortstommen, men distressfärgen walnut stain.

Jag har stämplat upp det vackra gamla badkaret på akvarellpapper och så har jag färglagt med distressfärgen stormy sky med hjälp av en vattenpensel. Jag har figurklippt den och monterat med 3D-kuddar och så har jag skurit en skåra så att tagen kunde komma ner.

Tagen från Magnolia har jag duttat liquid pearls på, inte helt perfekt men vad sjutton gör det. Alfastickers (bokstäverna) är mycket användbara och finns ju i en uppsjö av olika storlekar och färger, gillar dem mer och mer. Pärlband och sidenband har jag knutit fast i tagens hål.

Jag har gjort en blomsterbukett genom att linda rosstjälkarna hårt runt bladets stjälk, då har jag fått formationen jag vill ha och även stuckit in pärlspröten så de sitter fastbundna också. Jag har sedan bundit sidenbandet runt och gjort en rosett. Rosetter är ju något som man kan bli galen på för de samarbetar inte alltid med en. Men jag har använt mig av Youtube och suttit och tittat på ett antal tutorials som visar bra sätt att göra dem på och nu börjar jag nog få till det jag med :-)

Det jag gjort någorlunda annorlunda på mitt kort är spetsen. Jag ville få känslan av ett relaxrum med en gardin eller draperi. Därför har jag bara fäst spetsen längst upp och sedan med sidenbandet på mitten. En pytteliten tapebit finns längst ner också för säkerhets skull.

Här kommer kortet i sin helhet igen. Jag har satt dit en remsa av Inkidos papper med noter på, tycker det är så vackert! Därför rev jag sönder det lite i kanterna och färgade in lite mer markerat och jag tycker fortfarande att det är vackert :-) MOR är självhäftande foambokstäver som jag haft stickles platinum på. Några självhäftande halvpärlor i hörnet och stickles star dust på blommorna och sen är kortet klart!

Passa nu på att njuta så mycket ni bara kan och välkommen tillbaka imorgon för att se vad Sarah har att bjuda på!
Kram Rosa

2 kommentarer :

 1. Åh vilket fint morsdagskort - och en så fin present!!
  Gillar särskilt iden med badkaret och "duschdraperiet" i så vacker spets!

  SvaraRadera
 2. Snyggt!
  Väldigt läckert och genomtänkt kort.
  Badkaret och gardinen är perfekta.
  Jag gillar också alfabetsstickers.
  Ha en trevlig helg!
  Kram

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!