17 maj 2012

Familje-LO

Idag bloggar jag något så ovanligt för mig som en scrapbooking LO (layout). Det är min tredje någonsin och jag har gått och blängt på projektet i många dagar innan det äntligen blev klart. Jag har tittat på bloggar för att se hur andra gör och jag har ju sett dem göras på scrapträffar, ändå har jag svårt att komma till skott. Mycket av det beror på prestationsångest, "inte kan väl jag"- tänket... MEN hur svårt kan det va!? ;-)
Det finns ju inget rätt eller fel, det är ju mina minnen och det är jag själv som ska ha LO:n. Alltså bestämde jag mig för att köra på. Så här blev det.


Jag utgick från foton där jag, min man och vår son är ungefär 2-3 år gamla och vi ler så charmigt alla tre :-). Jag hakade först upp mig på att korten är i olika storlek och färg. Valde då att göra en så kallad fotomatta i akvarellpapper under sonens foto så att alla tre fick något som ändå var gemensamt.
Kanterna på mönsterpappret från BoBunny har jag skrapat (distressed) för att få en mer sliten yta och för att framhäva mitt alster, lite som en ram. Det finns olika sätt att göra det på. Det går att använda naglarna men det går ju betydligt fortare med ett verktyg, det brukar kallas för distress tool. Jag har valt att färga kanterna (chalk) med distress ink, walnut stain.


En LO brukar oftast ha en rubrik och här har jag blandat självhäftande foambokstäver med en stämpel. Jag har stämplat ordet familj (som du hittar i shoppen bland många andra användbara scrapbookingord) på en bit akvarellpapper och så har jag klippt till den i form av en vimpel. Även här har jag färgat in kanterna. Tittar man noga på vimpeln ser man ett liggande a till höger. Så går det när man tar på sitt stämplade motiv liiiite för tidigt. Bokstaven fastnade på fingret och gjorde ett nytt avtryck när jag satte fast vimpeln. Men vad gör väl det! Vi har ju också A i vårt efternamn så jag tyckte det blev ett lite trevligt skönhets"fel" :-) Urtavlan som finns med på LO:n har jag stansat ut med hjälp av en stans från Tim Holtz/Sizzix.Min rubrik fortsätter längs med ena kanten. Tidsoptimisterna, det är vi det.I hörnet har jag virat ihop ett gäng rosor och blad. Pyntbär finns också med där och jag använder både fästkuddar och ett bra lim för att få allt att sitta kvar. Här ser vi nästa stämpel också som jag tycker passar till min familje-LO, Tillsammans är vi starka, tillsammans klarar vi allt. (psssst: den finns till ett mycket förmånligt pris, så passa på!) Här och var på blommorna har jag haft på glitterlim eller som det heter på scrapspråk, stickles. Just den här färgen heter stickles platinum. Jag har också lagt tunt med glittret runt urtavlan.Jag tror LO:n får stå framme ett tag på staffliet innan det åker in i albumet.

Jag vill passa på att göra lite reklam innan jag avslutar för idag. I juni är det dags för nästa tävlingsperiod hos Pysseldags, så håll ögonen öppna för det och var med och tävla! Iband vid idétorka så kan det vara mycket bra att kika på olika tävlingar för att få det att lossna igen.

Ha en fin Kristi himmelsfärdsdag! Vi ses nästa torsdag. KRAM!
3 kommentarer :

 1. Åh, vilken snygg LO!! Bra jobbat!

  SvaraRadera
 2. Den blev ju superbra!! Ibland blir det "första bästa" d v s ett allra bästa första försök! Hur ska du "slå" det ;-)

  SvaraRadera
 3. Men vilken rolig ide!
  Vad snygg den blev, inte ska du vara rädd för att göra LOs och lägga ut till allmän beskådan, den är ju superfin!
  Jag har aldrig tänkt så långt, som att ta foton av oss som föräldrar, plus foto på barnet, och sätta ihop på samma, men nu ska jag göra det, till dom alla tre.

  Tack för tipset =)

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!