28 apr. 2012

Minialbum av canvastavlor - del 1

Idag byter jag, ScrapLinda, av min kollega Marja lite, samtidigt som jag bryter min långa scraptorka och återigen blir aktiv DT hos Pysseldags. Det känns skönt att komma tillbaka! jag kommer att dyka upp i bloggen på olika dagar, så håll utkik.

Det jag ska bjuda på idag är ett minialbum, som trots att det är litet är fullspäckad med detaljer. Så fullspäckat att jag har valt att dela upp det på två inlägg. Ni får se första halvan idag och resten på tisdag.

Jag har utgått från två miniatyrcanvas i storlek 5x5 cm, 1 cm djupa, så för att inte trädelarna på tavlorna skulle synas har jag målat dom med vit gesso. Sen har jag med hjälp av mönsterpapper gjort en rygg som samtidigt håller ihop tavlorna. Sen gjorde jag ett "dragspel" av en remsa vit cardstock, där början och slut är monterat på insidan av tavlorna. Därefter har jag monterat på sidor av cardstock, och dekorerat med mönsterpapper ur BoBunnys serie Et cetera.

Framsidan. Dekorerat med Adressat stämpel, chipboardstaket, utklippta detaljer ur mönsterpapper från Graphic 45. Fjärilarna fick kroppar av visare och på glödlampan har jag lagt glossy accent. Alla sidor och detaljer i albumet är distressade med Gathered Twigs.

Baksidan. Bingobrickan har jag fått av en vän. Chipboardstaket och fjäril även här. Fjärilarna sitter enbart fast just under kroppen, vilket gör att vingarna står ut från alstret. Det syns tyvärr inte på bilderna, men det ger liv till albumet.

Albumet är så rikligt dekorerat att det inte går att stänga, men det är heller inte meningen. Det ska stå framme och svälla, så man blir sugen på att gå fram och bläddra i det.

Första uppslaget. (Varje bild är klickbar, och varje sida är en egen bild, klicka för att se detaljerna bättre.) Vänster sida: Jag skar ut mitten på mönsterpappret för att kunna utnyttja tomrummet i canvasramen till en liten skattgömma. Här har jag monterat en glödlampa från Tim Holtz tilsammans med ett par vingar i metall, små pärlor och mellandelar. En utklippt fjäril och steampunkdam och stämplat med Adressat.
Höger sida: Jag älskar dessa ransoneringskuponger jag hittade på en loppis för några år sen, så underbara att scrappa med! Här har jag knölat ihop dom lite och distressat, monterat en annan steampunkdam ovanpå, och ett gångjärn runt kanten. Denna sida är uppskuren i överkanten och en tag nedstucken. Tagsen får ni se på tisdag.

Andra uppslaget. Vänstra sidan, biljetter från TH "Live" och "Dream". Jag har svårt att göra något som inte har någon mening alls, bara papper, bilder, decos.... Någon mening måste det vara med alstret, så detta fick bli för att inspireras, att leva och drömma, att älska det man gör. Bakom biljetterna sticker det fram en liten doily.
Högra sidan: "Love", en fortsättning från föregående sida. En pärlhatt med en halvpärla på.

Nu får ni tåla er tills på tisdag, innan ni får se fortsättningen. Trevlig lördag! /Kram Linda

5 kommentarer :

 1. Ohhh så vackert!! Det är helt i min smak!

  SvaraRadera
 2. Så himla superfint Linda!!!
  Kram Sarah

  SvaraRadera
 3. Så läckert! Mycket detaljer att titta på!

  SvaraRadera
 4. Wow så läckert!!! Verkligen många detaljer att förundras över, gillar massor.

  Välkommen tillbaka!

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!