1 mars 2012

Presentation av RosaNamn och smeknamn: Rosmarie Ahlin, men kallas för det mesta Rosa

Ålder: Fyller 44 år i år

Bor: Gävle

Familj: Make och en son som är 9 år


När började du scrappa/göra kort? För ungefär 2 år sedan

Hur kom du i kontakt med scrapbooking? Min kollega Karin ordnade en pysselträff till en jul och tog med många av sina spännande saker. Jag gjorde ett julkort genom att kopiera ett av hennes kort, stämplade en liten ängel och hällde på ett pulver. Pulvret var magiskt och smälte av värme. Ordet embossing kom in i mitt liv och jag var fast J

Vad gör du helst - kort eller layouter?  Jag måste ju svara kort, har gjort en endaste LO i mitt liv (än så länge). Men att altra gillar jag också.

Hur skulle du beskriva din pysselstil? Jag blandar nog olika stilar beroende på vad jag blivit inspirerad av. Vintage är ju snyggt och en hel del jag gjort är lite i den stilen tror jag. Jag brukar inte ha så mycket dekorationer heller så kanske det är Clean and Simple.

Vilket format scrappar du helst i? Har inget favoritformat

Nämn tre produkter du inte kan leva utan: embossing, glitterlim och textstämplar

Vem/Vilka är dina största inspirationskällor? Det är förstås alla fantastiska bloggar som finns och min lokala scrapträffsgrupp som gör helt otroligt vackra kort varje månad när vi träffas.

Vilken blogg besöker du gärna och ofta och varför? Jag har flera favoriter men för att nämna någon så är det Marianne (http://mariannespapir.blogspot.com/) från Norge som har en stil som är helt i min smak och som jag försökt efterapa flera gånger med varierande resultat J

Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking/korttillverkning? Nu när jag inte längre måste sitta vid köksbordet utan har en egen liten pysselvrå istället så blir det mer tid. Men det blir mest på helgerna och någon enstaka kväll. Problemet är att jag lätt skulle kunna sitta hela natten när jag kommer igång (vilket händer ändå ibland), men jag ska ju till jobbet… 

Vilken är din favoritteknik? Att prova på olika slags kortvikningar. Embossing var ju det som fick mig in på banan, men det som fick mig riktigt fast var när jag gjorde ett Trishutter-card första gången. Det ser ju så avancerat ut men är ju egentligen inte det.

Vilka är dina kännetecken att det är du som gjort ett kort/en LO? Det vet jag inte riktigt, kanske att jag för det mesta har gjort en framsida, insida och baksida. Jag vill göra genomtänkta kort för att vara nöjd själv och vill ha en röd tråd/tema genom hela kortet. De brukar se ut att ha tagit tid att göra, vilket i o f s också är verkligheten, jag är inte så snabb (men noggrann) J

Är det något mer du vill berätta? Jag vill gärna försöka inspirera andra att våga säga det med ett kort. Har du inga egna ord så finns det massor med fina stämplar som kan säga det åt dig J


1 kommentar :

  1. Kul att läsa mer om dig Rosa! Det ska bli så kul att se vad du hittar på :)

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!