15 dec. 2011

Julkort och personliga stämplar

I år har jag gjort två olika sorter av julkort - en sort med julkollagestämpeln och en sort med en personlig julstämpel som jag gjort bl a till oss själva.

Den första sorten, som jag också gjort absolut flest av, är med julkollagestämpeln.


Denna har jag embossat med vattendyna (dyna utan färgpigment) och olika färger på pulver.
Kortstommarna är färdiga konvolut som jag köpte innan i höst. Priset var lite nedsatt och jag passade på att köpa en liten hög med olika färger i metallicskimmer men även svarta matta konvolut. Dessa är 15*15 cm när flikarna är invikta.
Beroende på färg på konvolutet samt att förändra lite så att alla inte blir exakt likadana har jag varierat färgerna på pulvret.

På insidan har jag sen stämplat en god jul-stämpel, skrivit vem kortet är från samt en liten motivstämpel, som även de har varierat.

På baksidan, för att hålla ihop flikarna, har jag lackat, men detta upptäckte jag att det sprack när jag kom ut i kylan, så det blev inte på riktigt alla kort.


Mina DT-tjejer fick också julkort, såklart, där de även fick personliga stämplar, se Annas.


Och när jag hade beställningar på personliga stämplar passade jag på att göra en egen god jul-stämpel från oss. Den kommer vi att använda varje jul.

 Jag använde vinröd cardstock som stomme, torrembossade olika motiv till de olika tjejerna. Torrembossingarna fick ibland lite glitterpenna och/eller glitterstickles.
Jag använde en julsång och skrev ut samt chalkade kanterna
Två storlekar av Spellbinders stansade jag ut, en i vinröd cs och en i akvarellpapper. På akvarellpappret lät jag spellbindersdiesen sitta kvar och färgade sen i pappret med en av de nya vinterdistresserna, iced spruce, för att till sist stämpla med stämpeln.

Här är de olika varianterna.
Tack för titten idag. :)

1 kommentar :

  1. snygga kort!! gillar effekten då du distressat med spellbindern!

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!