4 nov. 2011

Teknikkurser hos Pysseldags

Det finns många härliga kurser att välja bland hos Pysseldags, jag tänkte ägna mitt inlägg idag till att tipsa er om några av dom. Ibland kanske man måste få se vad man kan göra innan man väljer vilken kurs man vill gå.

Mashbok/drömbok
Dennaa kan man göra massor med! Göra i ordning en "fylla-i-bok" till de nyblivna föräldrarna, eller varför inte till far-/morföräldrar. Gör en bok om din senaste semesterresa, favoritrecept, anteckningsbok, drömbok, dina personliga mål - ja det finns inga gränser alls. Varför inte sätta ihop en minnesbok om ditt barn? Lägg i teckningar, kopior på BVC-kortet, rapporter över barnets framsteg, första ord, första steg osv.
"Här får man lära sig att göra en helt egen bok från grunden, precis som man själv vill ha den. De saker man vill samla och anteckna "slänger" man bara in, utan att det ska vara snyggt och prydligt insatt. Detta liknar SMASH® men utan att använda deras specifika produkter. Saker man kan sätta in kan vara inredningsbilder, saker man önskar och vill köpa, drömmar och mål, pysseltekniker, minnen från olika resor, m m. Det är du själv som bestämmer vad du ska ha din bok till. I kursen gör vi allt från egna, personliga utsidor, till att välja personligt innehåll och sätta ihop boken själva. I kursen ingår bindning, utsidor samt linjerade papper motsvarande ett block samt några dekorationer i boken. En hel del tips på att ytterligare göra boken personlig efter kursen ingår också. Boken vi gör är i storlek A5. OBS! Medtag: gem, journalingpapper och andra småpapper som du har liggande hemma som du skulle vilja sätta in i din bok för att verkligen pynta den."

Så här kan en Mashbok se ut. Här samlar jag tekniktips, skisser, alster jag vill göra, önskelista. Men även heminredning såsom klipp ur tidningar/magasin, tips och idéer.

Tags
Tags..... de är så användbara! Använd dina egengjorda på alla möjliga alster, gör minialbum med dom, eller använd dom som present-/julklappsetikett.
"Här får du lära dig hur du kan använda färdiga tags på olika sätt. Du får även lära dig hur du kan göra egna tags som vi sedan dekorerar."

Min tag jag gjort, skurit ut den från ett mönsterpapper och dekorerat med papper, spets, halvpärlor, wellpapp och chipboard, flera olika stämplar - färglagda med Copic Ciao.

Steampunk / kort till killar/män
Jag älskar steampunk! Så häftigt att få bryta av de gulliga, sockriga och söta med lite smutsiga skruvar och muttrar! Här kan man använda det mesta ur makens verktygslåda såsom fjärdrar, skruvar, muttrar, brickor, trasiga tumstockar osv osv osv.
"Här får man lära sig att göra en stor tag samt en LO i steampunkstil. Vi kommer att kladda med diverse olika produkter så det är bäst att ha oömma kläder på sig. OBS! Medtag: metallgrejer, dvs muttrar, fjädrar, mm som du vill dekorera med."

Tekniken steampunk är också alldeles förträfflig när man ska göra kort till killar/män - vad kan bli mer manligt än murriga papper, mörka metalldekorationer och tuffa stämplar??
"Många tycker att det är svårare att göra kort till killar/män än till tjejer och därför har vi denna kurs där vi tränar på att göra kort till killar. Vi kommer att göra två kort och ni kommer att få massvis med inspiration och tips på ytterligare kort."

Här visar jag ett killkort skapat i steampunk-stil, men i kursen gäller det alltså en tag och en LO. Detta var ju också ett bra exempel på killkort.

Metal Art
Detta är hur kul som helst!!! Har man väl börjat jobba med Metal Art kan man inte sluta. Man jobbar med aluminiumtape, dekorationer och verktyg, och när man är klar ser det ut som en metallplåt. Så snyggt! Man kan dekorera nästan allt med denna teknik, göra egna förvaringar, kort, tags, album.... ja nästan allt, som sagt.
"Här får ni lära er hur man gör metal art i form av en tavla på 15*15 cm. Vi kommer att använda oss av olika material och verktyg för att få tavlan att se ut som om den är gjord i metall. Inga förkunskaper behövs."

Jag har gjort ett minialbum i storleken 15x15cm som jag gav bort till en vän. Kartong, diverse dekorationer och verktyg - så enkelt. Detta kan alla göra supersnyggt utan att vara proffs.

Hoppas ni nu har blivit sugna på att kursa hos Pysseldags! Så här gör ni för att skriva in er på en kurs:

1: Gå in på kurssidan hos Pysseldags. I högerkanten finns en lång lista med olika kurser. När du hittat en kurs du är nyfiken på så går du vidare till kalendern.

2: I kalendern finns det redan föreslagna tider, vissa är bokade och vissa är lediga. De vita passen är kurser/pysselträffar som redan är inbokade, för muspekaren över dessa för att få se information. "Sluten grupp" betyder att kursen redan är bokad för en sluten grupp/privat sällskap. Den kan du inte anmäla dig till. Övriga vita pass visar en redan bestämd kurs, men man kan anmäla sig om man vill vara med på den, bara klicka på passet.

3: Du vill boka in en kurs som inte finns i kalendern? Klicka på det gröna pass som passar dig bäst. Du kommer då till en ny sida hos Pysseldags och du ska nu fylla i vilken kurs du vill gå. Börja med att ange i vilken kategori din kurs ligger. Välj sedan den specifika kursen du valt.

4: Fyll nu i dina kontaktuppgifter, eventuella allergier och om du har ett presentkort du vill utnyttja. Så här ser formuläret ut: (klicka på det för att få upp det större)


5: Efter att du klickat på "boka" kommer en bekräftelse på din bokning upp på sidan. Efter en stund får du också ett mail med information om kursen du bokat och annat du behöver veta inför kursen.


6: Vad väntar du på??? Sätt igång och leta reda på vilken inspirerande kurs just du vill börja med, och kila in i kalendern och boka in den redan idag.

Trevlig helg!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!