10 nov. 2011

Grattis på fars dag-påse

På söndag är det fars dag. Det tror jag att de flesta av er har koll på.
Det må vara en mycket kommersiell dag, men hur som haver är det trevligt att få fira våra fäder lite extra en dag.

Jag har altrat en påse till min pappa.

Fars dag-påse
 Jag tog en brunfärgad påse, som jag hade sen tidigare, och skar av en bit av toppen då jag tyckte att påsen var lite för avlång.
Jag mätte craftpapper mot påsen direkt eftersom att påsar tyvärr väldigt sällan är särskilt raka och ritar man inte av påse mot papper direkt utan endast mäter blir det ofta fel, och det vill man ju inte. :)

OBS! Vill man ha som ett litet lock över sin påse, så som jag har här, ska bakstycket vara längre än påsen. Hur mycket längre avgör man själv samt om man ska använda kantstans eller inte. Använder man kantstans brukar ca 1,2 cm försvinna av längden.
Här ser man kugghjulen när locket är öppet
Efter att craftpappret var klart var det bara att skära till mörkbrunt cardstock och sen ett underbart mönsterpapper från BoBunny (tror jag). Jag tyckte Alfapetpappret passade perfekt då min pappa gillar att spela Wordfeud, som är så populärt nu (och jag som också spelar).

Lite kugghjul, som fick lite brushing med distresser.
Närbild på stämpeln  
 Naturligtvis använde jag Grattis på fars dag, som passade jättebra här. Distressade kanterna och klistrade på mönsterpappret på en lite större bit mörkbrunt cardstock.
Och för att pappa ska komma ihåg när han fick denna påse (med hemligt innehåll) satte jag miniminialfastickers längst ner.
Baksidan
Jag tycker att en påse även ska ha en snygg baksida och så här blev min. Det är samma mönsterpapper som på framsidan. En liten bit band som dekoration. Distressade kanter, så klart. :)

Att uppvakta sin pappa behöver inte kosta något. Man kan göra något trevligt för honom - tvätta bilen, frukost på sängen, kärlek, en teckning man själv gjort, osv.

Min pappa kommer att få ett samtal på söndag, men får sin fars dag-present nästa helg när jag ska hälsa på dem.

Ha en mysig torsdag. :)


1 kommentar :

  1. Vilken snygg! Bra med inspiration inför fars dag, det är så svårt att göra manliga saker... Jag vill ju liksom ha spets och rosor på allt! =)

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!