25 nov. 2011

Adventskalender - varning för många bilder!

Jag ville göra en adventskalender av tändsticksaskar, det var bara ett stort problem - jag hade inte tillräckligt många, fräscha askar. Så då gjorde jag egna istället! Att skära, klippa och limma 24 askar med omslag tar sin lilla tid, men samtidigt så kan man ju göra dom hur små eller stora man vill. Mina askar är något mindre än den vanliga, lilla Solstickan-asken.

Hela skapelsen är faktiskt ganska liten, tändstickskuben är 9 cm bred, 9 cm djup och 10 cm hög. Undertill och ovanpå har jag monterat blå cs (cardstock) där jag använt en Martha Stewart kantstans för att få ett fint mönster.

Första sidan. Askarnas kanter är klädda med blå cs för att få mer stadga till askarna. Har sen monterat cs med en matta mönsterpapper på sidan av askarna. Här har den nedre mönsterpanelen dekorerats med utstansade blå kvistar i cs, snöflingor i vit cs (distressade med stormy sky & faded jeans)och sen en blå ros, allt glittrat med glitterlim. 

Andra sidan, dekorerad med snöflingor och pebbles. Varje låda är försedd med en draganordning gjord av långa brads, en smyckes-mellandel och en liten nestie-blomma (nestabilities) som mothåll för den lilla biten organzaband - som i andra änden har två utstansade nestie-ovaler, en i vit cs och en i blå cs som baksida. På den vita ovalen har jag stämplat med de superhärliga siffrorna från Pysseldags. 

Tredje sidan, enkelt dekorerad med några plastknappar i vintertema. Alla kanter på mönsterpanelerna är också glittrade med glitterlim.

Fjärde sidan, dekorerad med pebbles, dels några små på nedre delen och en stor superhärlig på den övre panelen. Den har jag gjort med hjälp av en utstansad nestie, tillsammans med två snöflingor allt i vit cs som jag sen distressat i blåa toner.

Ovansidan på adventskalendern är ordentligt pyntad. Jag stämplade "Så vackert det glimmar..." med först distress faded jeans och sen med distress embossing, och embossade med clearpulver. Därefter stämplade jag med "Snöflingor" runt om texten flera gånger och embossade med clear. Sen färgade jag in pappret med blå distresser och stansade ut med en Magniolia-die. Gillar effekten av den dubbla texten som blev, man kan ju embossa med alla distressdynor, men här ville jag förstärka lite och fick då automatiskt en liten skuggeffekt. Behandlade sen en bit slät, vit cs med snöflingorna, embossingen och distresserna, och stansade ut en gran med Marianne Snellen-dies. Monterade ihop en läcker blomgrupp, och allt fick så klart rejält med glitterlim över sig.

Adventskalendern är fylld med chokladbitar, två i varje låda, en bit för vardera mina barn. Köpte helt enkelt två stycken chokladkalendrar och länsade dom på all choklad, så de får bo i dessa lådor istället. Det var inte lätt att plocka ur chokladen och lägga i lådorna, utan att nalla en bit här och där - men jag lyckades!

Hoppas du tyckte om min adventskalender, mina barn gör det i alla fall! Den var riktigt klurig att fota, antar att silver och blått är bland det svåraste man kan fota... färgerna kommer inte riktigt till sin rätt.

4 kommentarer :

  1. Oj, vilket jobb du har lagt ner! fantastiskt snyggt!

    SvaraRadera
  2. Wow!! Så mycket du har fått plats med och så förtrollande vacker den är!

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!