20 okt. 2011

Halloween & Alla helgons dag

Det är inte helt ovanligt att man tror att halloween och Alla helgons dag är samma sak, men det är det inte. Alla helgons dag är en kristen högtid sen länge och har sen ett tag tillbaka inte ett fast datum. Det varierar mellan den 31 oktober och 6 november, medan halloween är en utländsk tradition som är mycket stor i USA, men som mer och mer blir större här i Sverige. Halloween har ett fast datum som alltid är den 31 oktober.
Jag hade tänkt visa flera kort idag som jag gjort inför halloween och alla helgons dag. Jag tycker att båda tillfällena är mysiga och jag gillar att uppmärksamma dem.
IMG_6214
Papper från Graphic45 från förra året, eller två år sen.
Hösthälsningar är Pysseldags egna, som ni redan sett på ett kort Camilla gjorde.
Motivet är en äldre hÄnglarstämpel som jag färglagt med Copics.
Blommorna har Cathrine gjort helt själv och speciellt till detta kort. Tack! :) Om ni klickar på hennes namn kommer ni till inlägget där ni ser blommorna ännu bättre.IMG_6221
Kantstämpeln är från My Minds Eyes Lost & Found Two’s Sunshine

LF2082_big

Eftersom jag absolut inte är så förtjust i att massproducera kort, blir det alltid en utmaning att göra dem olika när man gör flera samma dag.
Här blev det andra färger men samma serie mönsterpapper, alltså från G45. Dock var jag mer förtjust i baksidan av papperna än framsidan. :)
Endast Pysseldagsstämplar är använda:
Bus eller godis
Spööke
Spöke med skylt
31/10
IMG_6215
Jag stämplade spöket på vanligt vitt cardstock. Det blev lite ojämnt stämplat p g a strukturen i pappret, så jag fick fylla i konturerna lite med en svart penna. Sen stämplade jag motivet igen på brunt cardstock och klippte ut skylten. Jag stämplade datumet på skylten för att sen tejpa dit den. Jättelätt och enkelt.
Jag ville skämta till Spöökestämpeln lite och stämplade den direkt på mönsterpappret för att sen stämpla den på vitt cardstock och klippte ut O’na så att de verkligen ser ut som spöken.
För att göra mönsterpapperna lite roligare använde jag samma stämpelset som till förra kortet och stämplade på långsidorna med de olika stämplarna. Ville att de tre rektanglarna skulle ha olika motiv.
Kort nr tre blev så här.
IMG_6216
Motivet är jag osäker på varifrån det kommer, men det är en äldre stämpel ialla fall.
Papperna är fortfarande från G45. Det stora mönsterpappret är helt underbart tycker jag. Ängel eller djävul. :) Och ett av de andra papperna från G45 hade rutor som spelkort så det var klart att jag skulle använda några av dem på ett kort.
Motivet är stämplat på 4CC-papper och färglagt med Copics.

Nu orkar ni säkert inte läsa mer just nu, så nu får ni vänta lite så kommer ett inlägg lite senare idag. :)

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!