21 okt. 2011

Första julkortet

Idag bryter jag faktiskt Halloween-följetongen och visar två julalster istället. Det blir ett traditionellt julkort i bruna toner och en tag i helt annan tappning.


Ett julkort i storleken 15x15 cm i kraftpapper, matta av röd blingcardstock, rödvitt mönsterpapper, kollagestämplad canvas och så överst, det kollagestämplade motivet. Jag har stämplat med Snöflingor och Julpost, motivet är privat. Knöt lite hampasnöre runt mattorna innan jag monterade dom, och monterade sen en topper ovanpå snöret. På toppern har jag stämplat med God jul & Gott nytt år (kommer snart upp i shopen), men klippte av ramen innan montering. Jag har lagt glitterlim cinnamon på det kollagestämplade arket och på toppern. Alla papperskanter utom stommen är skrapade med edge scraper och sen distressade med Vintage Photo och den bruna nyansen Gathered Twigs ur Autumn seasonal pack.


Insidan, har distressat, stämplat Snöflingor och min privata stämpel, God jul & Gott nytt år och Önskar (Önskar finns det många av, de har bara inte hittat in till shopen ännu, maila Pysseldags om du vill beställa en).


Baksidan, där jag stämplat min vackra personliga stämpel och ramat in den med några snöflingor.


Till sist ett lite mer udda alster... vem har sagt att alla jultags/julkort måste vara traditionella? Här har jag lekt med Bandana-tekniken genom att färga in med Staz on; Blazing red, Ultramarine & Solvent green, stämplat Snöflingor, privat snöflinga och privat tomte med svart Staz on. Har sen fyllt i motivet med en vit opak penna. Duttade sen vita prickar runt hela tagen med vit Enamel (vit, opak färg på flaska från Ranger). Den röda färgen på tagen är inte riktigt så rosa som fotot anger, utan mer röd.

Nästa vecka kommer den stora grande finale på min Halloween-följetong, då ska ni få se hela min skräckinjagande uggleparad fix och färdig. Tills dess, ha det så gott och trevlig helg!

4 kommentarer :

  1. Ett mycket vackert julkort och en superhäftig tag! :)

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jag har också upptäckt det där "bandana", jätte roligt.
    Även julkortet gilla jag, har också börjat nu.

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!