30 okt. 2011

Att handla i Pysseldags webshop

Vi får ofta upprörda mail från våra kunder, där de är förtvivlade över att något verkar fel och att de inte vågar fortsätta. Men lugn, det är egentligen inget farligt, inget kommer att hända med er dator eller med er order. Det finns ett certifikat, men det är inte tillräckligt säkerhetsklassat. Vi undersöker en lösning på problemet. Det är ingen fara att fortsätta förbi den rutan som dyker upp. Jag har sparat ner felmeddelanden från de vanligaste webläsarna.

Google Chrome

I Google Chrome är det bara att klicka på "Fortsätt ändå". Inget farligt kommer att hända, den varnar bara för att sidan inte har de allra högsta säkerhetskraven. Sidan är dock fortfarande tillräckligt säker för att fortsätta handla och betala. Nu fortsätter du till nästa steg i kassarutinen.

Internet Explorer

Samma i Explorer, klicka på "Fortsätt till den här webbplatsen". Ni kommer nu till nästa steg i kassarutinen.

Opera

I Opera är det lite mer tydligt vad det är som felmeddelandet beror på: "Serverns certifikatkedja är inte komplett, och undertecknarna är inte registrerade. Godta?" Här ser man i klartext varför det kommer upp felmeddelande, ägaren av Pysseldags (alltså Ciza) har inte registrerat ett säkerhetscertifikat. Det beror inte på att företaget är ohederligt eller att det är farligt att fortsätta, utan på att Pysseldags som helt nystartat företag inte tecknat ett certifikat. Efter denna rutan kommer ni till nästa steg i kassarutinen.

Firefox

Firefox beter sig lite annorlunda än de andra, här får man mer info och många fler val. Jag har tagit med bilder från hela kedjan. I detta läget, klicka på "Jag förstår riskerna".


När man klickar på den texten, kommer ett textstycke upp, klicka på "Lägg till ett undantag".


Nästa steg, här klickar man på "Bekräfta säkerhetsundantag". Sen kommer ni till nästa steg i kassarutinen.

När ni sen kommer vidare ser allt ut precis som det ska. Vi som hjälper till bakom Pysseldags håller på att kika över detta med ett nytt, säkrare certifikat, det är dessvärre ganska dyrt så vi är noga med att försöka hitta det som passar bäst för Pysseldags. Hoppas att ni har överseende med att det kan dröja ytterligare lite innan vi har löst problemet, och att ni ändå vågar lägga era ordrar i shoppen nu.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!