15 sep. 2011

Resultet efter en underbar scraphelg i Nol

God morgon på er alla!

Då var det torsdag igen. Dagarna rusar iväg nu. Dagsljuset blir kortare och denna vecka ha det blåst rejält här hos oss. Har det gjort det hos er med?

Jag tänkte börja med att visa ett block jag gjorde härom veckan.
Det är ett block där jag klistrat, satt ihop och dekorerat.

 Stilen på blocket ville jag ha var grunge. Har jag lyckats?
Papper från Tim Holtz, lykt-die som jag lånat av Linda, klockdie (egen), tejp från TH, en metallfjäril och div stämplar som jag stämplat.

Blocken är köpta på IKEA och kommer i trepack. Smidigt. Dessutom tyckte jag att färgerna passade så väl nu i höst. :)

Vidare var jag och Linda i Nol (strax utanför Göteborg) i helgen på scrapträff. Lina anordnade en träff där Linda förra året blev korad scrapqueen. Så i år skulle kronan överräckas. Jag var dessutom med och sponsrade med sex st vinster samt en bok för årens scrapqueens att skriva i.
Här är boken jag sponsrat samt dekorerat.
OBS! Bilden är lånad från Linas blogg.
Vi var ca 35 st tjejer som skulle in med alla våra pryttlar, och det var en del. :)
Medan Lina presenterade sig och berättade lite om helgen packade folk upp sina saker och för att få mina distresser att stå med stabilt vred jag dem och det blev detta mästerverk. ;)
Turning distresstorso
 Det var många utmaningar man skulle hinna med under helgen (om man ville vara med på alla). Jag försökte mitt bästa och var med på alla utom en då vi kom lite senare på söndagen så att vi missade den första. Men det gjorde mig ingenting.

På denna utmaning var det vissa saker som skulle vara med. Jag ska se om jag kan komma ihåg dem:
 • orange
 • tre olika stämplar
 • en fågel som inte var en stämpel
 • embossat
 • rivna kanter
Det är verkligen superkul att göra efter vissa kriterier och det är så härligt att se hur alla gör olika saker av dessa punkter.
Men höjdpunkten var att jag faktiskt vann denna utmaning. Gissa om jag var glad! :)
Jag fick ett paket, som var sponsrat av Inkido, och som innehåll papper, bling och en stämpel.

 På denna utmaning skulle man utgå från en skiss. Jag tyckte jag fick till den bra. Jag älskar den pappersserien och för att göra papperna lite mer personliga  distressade jag dem samt stämplade rep runt om i kanterna. Det stämpelsetet lånade jag av Linda men köpte ett eget på söndagen. :)
Och att se en LO med mig på är ovanligt, men jag gillade detta foto. Kalle tog det när jag stod ute på bryggan i Billdal på midsommarafton och bara njöt av att höra och lukta havet. Havet är så viktigt för mig. Jag saknar verkligen närheten till havet.
Stämplarna jag använde mig av här var Njut av livet samt Lev i nuet. För de texterna passade verkligen perfekt till fotot.

Nästa utmaning var också en skiss vi skulle utgå från.
Jag använde mig av ett motiv som jag stämplat och målat för ett tag sen (distresser).
Underbaraste Lina lät mig få köpa hennes punch around the page för att den var slut hos Scrap & Hobby. Var det inte bara för gulligt?! Jag var alldeles rörd att jag fick det. Tack!!!
Stämpeln jag använde här var Grattis.

Till nästa utmaning skulle vi inspireras av följande som stod uppställt på ett bord.
Jag var lite trött vid det här laget. Tyvärr var inte luften så bra i vårt hörn och vi var slut.  

 Man skulle använda en rad i detta bingo och skapa efter det med sakerna ovan som inspiration. Jag satte för mycket fokus på skorna. Det är en bra fråga varför jag gjorde det. Det hade jag inte gjort idag. Men en trevlig utmaning var det i alla fall.
Jag valde att arbeta utifrån vågrät rad nr 2.
Och här är resultatet av utmaningen.
Jag klädde en Primacylinder, som tyvärr hade spruckit.
Jag använde den som förvaring för blommor under helgen. Smidigt. :)

 Stämpeln jag använde här var Du har en vän i mig.
Och kantstansen jag köpte av Lina var ju naturligtvis med.
Skon, som jag själv ritat, har jag valt att inte synas så bra på bilderna. ;)

Denna utmaning var med punkter som skulle uppfyllas.
Här valde jag att stämpla löv med clear stamp för att sen använda torrchalkar och färga in löven i olika nyanser. Jag använde två till tre olika färger på varje löv. En rolig teknik som jag ska försöka använda lite oftare.

Det var ytterligare en utmaning som var på lördagen. Tema Halloween. Jag gjorde ett kort, men vet inte varför. Jag var så trött då. Vi åkte så fort jag hade satt fram kortet. Dock har jag glömt att fotografera det, men jag lovar att ni inte missat något. :)

På söndagmorgonen strax innan kl 07 vaknade både jag och Linda av att det åskade som bara den och regnet toköste ner. Tack o lov lugnade det ner sig efter ett tag och vi låg och snoozade en stund. Vi var båda så trötta att vi tog det lugnt och orkade inte stressa för att hinna i tid till första utmaningen.
Folk såg betydligt tröttare ut i söndags än i lördags, så det var skönt att veta att det inte bara var vi som var lite slitna. :)
 Denna utmaning kallades för "en snabbis". Den fick max ta 1 timme och 10 min. Kriterierna var att man skulle ha med tråd, knappar och blommor.
Jag halade fram ett motiv jag tidigare färglagt med distresser, rundade av två av hörnen. Satte en annorlunda knapp, gjorde en kyrkportsvikning och klädde sidorna med chalkade mönsterpapper.
Blommorna är egentligen vita, men jag distressade in dem samt glittrade på med lite gellyrollpenna.

 Här ser man insidan. Det är samma pappersserie, men i mobilen valde jag ett annat filter, så det är därför det ser annorlunda ut.
Jag stansade ut två pappersknappar som jag sen stämplade på för att få dem lite fräckare.

 Kan ni gissa utmaningen här? Jajjemen, ett julkort. Det viktiga var att vi inte fick använda någon tomte. Så jag målade (på plats) en snögubbe istället med copicspennorna, som jag dragit med mig. :)
Granarna stansade jag ut i kvistpapper och färglade dem med distress och svamp. Både granar och snögubbe fick lite puffy på sig. Som bakgrund gjorde jag moln och ritade små snöflingor med gellyrollpennan.


På väg hem tog jag ett foto på Bohus Fästning, som ligger bara en liten bit från Nol.

Det var allt jag hade att visa idag. Jag hoppas ni fått lite inspiration och inte somnat. ;)

Titta gärna in imorgon när det Linda som bloggar.

3 kommentarer :

 1. Åhh så mycke fint!! Jag vill också ppå träff =)

  SvaraRadera
 2. Oj! Vad du var produktiv!! Jag hoppas vara lika produktiv senare i höst, på årets Linköpingsträff (om jag kommer med). =)

  SvaraRadera
 3. Alla alster är ju så klart mycket snyggare i verkligheten.

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!