21 sep. 2011

Näsduksvikning till mor

Om man jämför med förra veckans inlägg från mig hamnar det här kortet i den svåra ändan av skalan. Det tog ungefär tre timmar av koncentrerat arbete att göra själva vikningen, som kallas näsduksvikning. Jag hittade en tutorial hos StampARTic och kände att det där måste jag ju bara prova! Så i lördags, på Örebro Scrapbookingsällskaps heldagsträff, skred jag till verket. Eftersom jag inte hade datorn med mig hade jag skrivit av hela instruktionen på ett A4 först. Det tog upp både fram- och baksida. Gissa om jag var nöjd när jag hade suttit där från frukost till lunch och faktiskt lyckades! En del andra krångliga kortvikningar har jag provat men förpassat till det runda arkivet för att jag helt enkelt inte får ihop dem...

Ljuset var rätt dåligt när jag skulle fotografera, därför är det lite varierande kvalitet. Jag ber om ursäkt för det och hoppas att det inte stör alltför mycket.

Kortet känns perfekt till mamma, eftersom jag lagt ner så mycket arbete och kärlek i det, och det blev så bra! Stämpeln jag har använt finns här i shoppen.

Närbild på stämpeln och "magbandet" som  håller ihop kortet.

Så här ser kortet ut när det är ihopvikt. Det är inte direkt platt.

Här är kortet lite utvikt. "Magbandet" sitter fast bakpå, och knyts ihop med en rosett.

Helt utvikt. Kortet består av ett helt ark cardstock som sedan viks flera gånger.2 kommentarer :

  1. den vikning är ju rolgit, den ska jag också testa nån gång.

    SvaraRadera
  2. Jättesnyggt!! Jag har länge tänkt prova detta, men aldrig kommit till skott.... eller inspiration, kanske. Superfint!!

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!