1 sep. 2011

LO's, kort & japanska lyktor

Hej på er alla!

Vi hoppas att ni har det bra.
Nu har vi gått in i september. Dagarna blir svalare och kvällarna blir mörka tidigare och tidigare. Personligen tycker jag att det är jättemysigt. Jag älskar sensommaren. Det är svalare. Många blommor blommar fortfarande. Mina japanska lyktor är redo att plockas in, och det har jag gjort idag. Det blev en stor skål, från PartyLite såklart, fylld idag med japanska lyktor i alla möjliga nyanser av orange.


Får de bara torka ordentligt håller de i många, många år. Och även om de förlorar i färg med tiden så är de fortfarande otroligt vackra. Dessa kommer att få pryda två vackra behållare/vaser, från PartyLite, nu i höst
Idag tänkte jag visa tre LO's och ett kort, så det blir ett långt inlägg. :)

 Först ut är en LO som jag gjorde förra veckan när Cathrine var här på besök. Jag hade skrivit ut bilder, som jag tagit med mobilen. Då jag inte visste riktigt hur jag ville att den skulle se ut, valde jag en skiss att gå efter. Tyvärr hittar jag inte skissen nu bara för det.
För att ge thickersen mer liv på LO'n målade jag med gelly roll-penna (silver star) som skuggning vid bokstäverna. Jag ville inte ha så mycket effekt, utan mer en antydan) och därför valde jag just "glitterpenna".

 Jag försöker lära mig att blanda flera olika alfabet på mina LO's och på denna har jag tre totalt, varav två av dem är från samma stickersblad.

 Katten är Duracell på bilderna, vår äldsta honkatt. Hon låg i gästsängen en dag och fick tag på ett band, som håller våra dvd-skivor uppe på skenor i en väska. Detta band hade hon jätteroligt med och tillät mig att få fotografera henne.

Spillbitar var perfekta att använda på denna LO. Kantstansen är en Fiskars.


Min andra LO gjorde jag i söndags, när jag, Linda och Cathrine var nere i Växjö för att hälsa på Helena och Pysselmakaren. De hade fått jättefint i den nya butiken och vi hade supertrevligt.
Under dagen, som var en endagsscrapträff, var det två tävlingar där man utgick från skisser. Den ena skissen var till en LO och den andra till ett kort.
Varje deltagare fick en liten goodiebag med lite papper, band, blommor och chipboard - perfekt att användas till utmaningarna.

 Helt underbara blommor som följde med i goodiebagen. I dessa satte jag brads med färger som passade perfekt.

Till texten, som är "törstig", använde jag vita foambokstäver. Men jag tyckte att det var tråkigt att ha dem aux naturelle, så jag chalkade dem med creamy brown. Då jag hade missat att få med mig stämplar, fick jag låna en stämpel från en tjej som satt snett mittemot mig. Jag radade upp bokstäverna på mitt underlägg och stämplade med textstämpeln med VersaFine. Jag lät dem torka lite för att sen montera dem på LO'n.
 Och här är den färdiga LO'n. Fotona är från Kolmården, där vi var i juli. Och jag tyckte att jag fick till riktigt bra foton när en av tigrarna skulle gå och dricka.
På skissen var det en cirkel, men jag ville göra lite annorlunda och gjorde istället två fjärdedelar av en cirkel i olika storlekar. Det är fram- och baksida av samma papper som jag använt.
Och för att få mer kontrast mellan fotona och LO'n använde jag en svart fotomatta. 
Den tredje LO'n började jag med i våras. Den var tänkt som DT-uppdrag, men det blev aldrig så. Nu hade jag ett foto som jag verkligen ville använda och som passade till texterna på knapparna.
På bilden är det jag och lilla Minna och knapparna beskriver henne.
 Som rubrik/titel på LO'n passade Pysseldags text, Tacksam, perfekt. För jag är verkligen tacksam över att få lära känna Minna.

 Och lite text var jag ju tvungen att ha med, och då valde jag att skriva den runt om fotot. Det blev som en liten extra ram runt fotot.

 

Och sist ut kommer kortet som jag gjorde till utmaningen i söndags. Jag använde mig av de saker som följde med i goodiebagen.
 Ett marint tema fick det bli, eftersom det var det i våra påsar. Ett tema som passar mig utmärkt. Jag älskar marint och blått och vitt.
Mycket rivna kanter, som sen är chalkade, för att få en lite sliten look.
"Bara för att" är handskrivet. Det är en så bra text, eftersom att alla uppskattar att få kort helt apropå. Man behöver ju inte bara få kort när man fyller år eller vid jul. :)

 Här har jag stämplat en clear stamp, avsedd för journaling. Den är stämplad med distressen antique linen.

På "insidan" valde jag att använda en charm som stopp. Jag klippte bort öglan, som satt ovanpå huvudet på sjöhästen. När den var borta limmade jag dit den m h a scrappy glue.
Bakgrundspappret är även det rivet och chalkat (tack för lånet av chalkarna och den svarta dynan Helena). Och hörnen rullade jag in lite mot mitten m h a en grillpinne.

 Jag valde att göra kortet som ett alternativt stafflikort. Det är en väldigt härlig och samtidigt en mycket lätt vikning.

Nu återstår att se när jag ska använda kortet samt till vem. :)

Det blev ett lååååångt inlägg idag. Jag hoppas ni fortfarande är vakna.
Och lämna gärna ett litet avtryck att ni varit här. Det uppskattas alltid av oss. :)
Ha en härlig torsdag.

Kram

1 kommentar :

  1. WOW så mycket underbart du skapat!!
    Hur tjusigt som helst juh!!

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!