9 sep. 2011

Kort a la Andy Warhol

Alla vet väl vem Andy Warhol var, eller??? Nej, uppenbarligen inte, för jag visste inte. Jag frågade min kära DT-mamma vad hon ville se i bloggen, jag hade nämligen lite ont om inspiration... "Men gör ett Andy Warhol-kort då!" Jag fattade ingenting... så jag googlade på honom, och fick fram en färgglada postern med Marilyn Monroe på - där samma foto använts fyra gånger i olika färgställningar. Aha! Så jag gjorde ett sånt kort, men med lite modifikation...

Jag utgick från en slät kortstomme i 6"x6", mattade det bruna mönsterpappret med en brun cardstock. Stansade ut tre cirklar med nestabilities i olika mönsterpapper och monterade på lite huller om buller. Sen skar jag ut fyra kvadrater ur fyra olika, men ganska lika, mönsterpapper. Stämplade texten "Vänner är änglar på jorden" med Versafine black på mönsterkvadraterna, och mattade med brun cardstock. Monterade dom sen med distanstejp - som jag köper billigt på rulle på Ica Maxi - så att det skulle bli lite mer djup i kortet. Stansade sen ut lite fjärilar och strödde över kortet. Doodlade kanter med tunn, svart penna och lade på glitterlim på fjärilarnas kanter. Halvpärlor i hörnen på alla kvadrater, även den stora, så var ett annorlunda Linda-kort klart!

Nästa vecka ska jag visa er hur man kan förhöja sina alster med några enkla pennstreck! Trevlig helg!

3 kommentarer :

  1. så fint kort......
    men inte riktigt vad jag förväntat mig när jag läste inspirationen var Andy Warhol.

    SvaraRadera
  2. Vilken rolig idé! Det måste jag prova! =D

    SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!