23 sep. 2011

Kort & alter i olika stil

Även jag gjorde några av utmaningarna när vi var i Nol, bara inte lika många som Ciza gjorde. Men en av dom ska jag visa för er här, eftersom jag använde en av Pysseldags äldre stämplar. Ni ska också få se ett alter där jag använt Pysseldags stämpel i kombination med krympplast.

En av utmaningarna i Nol var att inspireras av ett par skor fulla med saker, jag valde att följa just skomodellen. Ciza hjälpte mig att skissa upp formen på skon, det grejade jag inte själv, jag är urkass på att rita!

Skar ut skon i dubbelt cardstock, men lämnade en liten bit längs den vikta kanten - så att det skulle bli ett öppningsbart kort. Klädde alla sidor med mönsterpapper, distressade kanterna något, men höll mig mest till de delar som får mest slitage på skor - undersidan. Monterade sen en samling blommor längst fram på skon, eftersom förlagan var full med olika decos - associationen decos - blommor är väl inte helt främmande för en scrappare, eller hur?! Sen stämplade jag "Du har en vän i mig" på en bit craftcardstock, skar till den som en vimpel och rundade den lite runt en grillpinne. Distressade kanterna, och monterade på den så att det blev lite höjd på vimpeln.

 Nästa alster för dagen är mina tablettburkar. Jag äter en hel del mediciner, till dom har jag oftast Apotekets största dosett. Men så har jag även tabletter jag ska ta i samband med måltid, därför måste de stå framme på köksbordet - annars glömmer jag bort att ta dom. Men att ha tabletter framme är inte vidare snyggt, dessutom var den ena varianten blisterkartor... Jag tog istället fram en gammal panodilburk som jag sparat och klädde den med papper och några utstansade kugghjul. Den andra burken var lite större, så där fick det plats fler decos. Distressat mönsterpapper, diverse decos, och en bit krympplast stämplad med Pysseldags "Man får vara som man är, när man inte blev som man skulle". Tyckte den passade suveränt till medicinen åt mig, jag blev väl inte riktigt som jag skulle.... inte som jag tänkt mig i alla fall. ; )

Här ser ni tagen jag gjorde av krympplast - först stämplade jag på plasten, skar ut den till en avlång remsa, formade överdelen som en tag och gjorde ett hål för snöret. Nedre delen klippte jag in som en vimpel. Sen var det bara att värma och forma, tyckte den blev väldigt bra i och med att den är lite skrynklig.
 En ordentlig närbild, på rätt håll, på stämpeltagen. En mycket användbar stämpel, detta.

 Några fler bilder på burken, som den ser ut runt om...

 Nu behöver jag inte oroa mig för att mina burkar står framme, för nu är de snygga att titta på. Ha en trevlig helg!

5 kommentarer :

 1. Har tagit fram krymp plasten som legat här i ett antal och och leka lite i helgen. Nu fick jag en massa ideer !! Skon är ju bara en skönhet

  SvaraRadera
 2. Åhh så fina burkar
  Jag älskar dom! Åh skon också!

  SvaraRadera
 3. Jättehärliga saker du visar idag! Skon tyckte jag blev söt. :)
  Och pillerburkarna blev jättehärliga! :)

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!