6 sep. 2011

Från tråkig till trevlig burk

Hej. Det är jag igen, Johanna. Jag hoppas att ni har lust att följa en liten tutorial som jag har gjort.


Jag har tagit en liten majsburk (diskat den så klart) torkat den och eftersom kanterna inne är ganska vassa, så har jag strukit med saxen inåt... inte så lätt att förklara, men det gick till slut. Sedan har jag mätt och klippt till blå cardstock och satt fast den med dubbelhäftande tejp.


Sen har jag tagit mina dabbers och dabbat lite runt över och underkanten. Man kan ju ta vilken acrylfärg som helst eller nåt annat.

Och för att bestämma vilka saker jag ska har på så brukar jag lägga ut allt på bordet som jag kan tänka mig att ha på - lite blommor, lite utstansat och lite annat, och då kan det ser ut så här:
Jag brukar testa olika färgvarianter och olika blomm-sammansättningar, här blev det det här:

Sen hade jag inte en den nyansen av grön som stämpelfärg som jag tyckte skulle passa, så jag tog en dabber och dabbade på stämpeln och sen stämplade jag med den Knepet är att inte trycka för hårt. Testa det på ett papper innan du använda fint papper (varning: det syns kvar, om man inte rensar direkt ordentlig, men jag rensade mina stämplar bara lite grann så där) och sen rev jag kanterna och dabbade dom med blå igen.


Lite spets uppe och nere tillkom.


Olika fjärilar i olika storlekar.
Och så var den klar, fint att ger bort som pennställ eller liknande. Hoppas att ni tyckte att burken "blev som den skulle".
Lämna gärna en liten kommentar när ni ändå har tittat in här.
Tack. Ses nästa vecka igen.

4 kommentarer :

 1. Snyggt! Dabbers har jag aldrig provat, det ser kul ut!

  SvaraRadera
 2. En underbar burk. Och ett härligt sätt att använda dabbers. Det har jag aldrig tänkt på att man skulle kunna använda dem så. Nu måste jag ju köpa in lite färger och kladda. :)

  Kram

  SvaraRadera
 3. ja- med dabbers brukar jag typ "distressa"...Plus att man kan stämpla med dom också.
  Lycka till, kladda på, det är roligt.
  kram
  Johanna

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!