16 sep. 2011

Doodling som förhöjer

Idag tänkte jag visa er några doodlingstips... Doodling för mig den varianten man pysslade med i skolan under dötrista lektioner: (Bilderna är ritade för hand av mig och är ej skissade i förväg. Det gör att de kan luta lite och vara lite sneda. Stämplar som används är Pysseldags.)

Såna här teckningar satt jag gärna med i skolan när det inte fanns så mycket att göra.

En annan variant av doodling, där man ritar roliga mönster i bokstäverna, t ex i sitt namn.

Det kan ju vara roligt att kunna doodla swirls också, men jag är inte så bra på det...

... fast träning kanske ger färdighet?

Denna blev jag faktiskt riktigt nöjd med.

Fast det var ju inte riktigt sån doodling jag tänkte på idag. Snarare doodling som kan förhöja ett alster, föra fram en stämpel, accentuera lite - att bara stämpla texten på en bit papper och montera på ett kort gör att det kan se lite tomt ut. Det är här mina tips kommer in i kortet:


Här har jag först ritat en slarvig ram och därefter ritat kryss på valda ställen över ramen. Det liknar taggtråd lite grand eller att man häftat fast ramen med häftklammer.


En mera enkel ram är att dra snabba, lätta streck lite slarvigt, till en ram - och sen göra en till. De ska gärna flyta in och ut ur varandra. Dessa streck ska inte vara raka, då mister de sin charm.


Till en kärleksfull text kan man gärna göra denna ramen, lite molnkurvor som avslutas i ett hjärta. Eller kanske ett hjärta i varje hörn?


Här är variant av streckad ram, som jag gör ganska ofta - vartannat streck kort och vartannat streck långt. Den kan också varieras med långt streck och prick, långt streck och prick... osv.


En rolig och mjuk ram som jag använder ibland, små krumelurer med prickar. Gör bara frågetecken runt om, så blir det så här fint.


En ny variant, har inte använt denna tidigare - det är ju bara fantasin som sätter gränser när man doodlar... Större prickar i hörnen och små prickar runt om i ramen.


Till sist min vanligaste doodling, raka streck som är lika långa, och som ser ut som stygn. Denna kan man lätt variera, genom att göra hål med en syl med jämna mellanrum i pappret och sen dra med pennan från hål till hål - å ser det maskinsytt ut.

Hoppas jag har inspirerat er till att doodla lite mer på era alster, varför inte doodla en ram runt ett eller flera ord i din journaling? Trevlig helg!

6 kommentarer :

 1. Bra tips! Jätte fina! Och sen ju mer man sitter och doodlar desto bättre blir man!!

  SvaraRadera
 2. De få bilderna man såg på grund av copyrighttexten va jättefina.
  Men jag måste klaga på den texten du lägger på bilderna. De gör att man ser ingetting av bilden "bakom".
  Det räcker väl ändå med en rad text och ljus färg/grå så man i alla fall ser bilden genom?

  SvaraRadera
 3. Jag tyckte personligen att man ser vad det står. Tanken är bara att visa exempel. Det spelar egentligen ingen roll vilken text som står tycker jag.
  Men tack för tipset Marika. :)

  SvaraRadera
 4. Jättebra inlägg!!!! Men jag håller med Marika. De nedre bilderna ser jag inget av. De övre funkar, men texten stör. Vi säger det inte för att gnälla utan för att vi vill se. Linda är superlärarinna :-)
  Lite svagare "vattenstämpel" så är allt helt perfekt! :-)

  SvaraRadera
 5. :-D NUUUUU fattar jag! Det är ju doodling RUNT texterna! Såg inte det, för jag hade fullt upp att granska texten för att se doodlingen på den :-D Vidhåller ändå: svagare vattenstämpel vore suveränt :-)

  SvaraRadera
 6. Vad kul att man kan ha det till nåt! =D Ska genast fortsätta "klottra" på saker när jag pratar i telefon...

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!