22 sep. 2011

Distressförvaring

Bra förvaring är A och O tycker jag. Dels blir det mycket smidigare när man ska ha tag i saker och dels ser det mycket snyggare ut, vilket lockar många att vilja använda sakerna lite oftare.

När jag och Linda var i Nol på scrapträff sa Linda till mig att titta på Linas låda. Detta gjorde jag naturligtvis och underbara Lina lät mig titta i den och inspireras.
Och snälla Maria på Scrap & Hobby tog med sig två sådana lådor på söndagen, för de säljs i två-pack.

Bild lånad från Scrap & Hobby
Jag hade inte hunnit vara hemma länge förrän jag satte tänderna i den större lådan/väskan. Men jag hade tankar på att ytterligare utveckla min distressförvaring. Jag ville kunna komma åt distresserna ännu lättare än endast uppifrån när man öppnat locket.

Eftersom de inte var så dyra tog jag en skalpell och skar längs med kanterna på framsidan så att denna gick att vika ut mot mig. Men precis som Lina har på sin låda ville även jag ha fötter på min. Dels för att det är snyggt, men även för att jag finner det smidigare med fötter fall i fall att man spiller något. Då förstörs inte väskans botten av vätskan. Jag vet ju hur klumpig jag kan vara. ;)

Efter det att jag skurit framsidan och vikt den målade jag hela väskan med vit akrylfärg. När det hade torkat klädde jag väskan med papper som jag älskar och som alltid kommer att påminna mig om sommaren 2011. Papperna är Skärgårdsliv från Maja Design.
Dessa papper är helt fantastiska och jag började skära till i olika storlekar, chalkade (naturligtvis) och klistrade på dem.

När alla papper var på dekorerade jag med div Tim Holtz-dekorationer.
Jag tog samma mönsterpapper och gjorde fyra "personliga" brads som jag satte på locket.

På sidorna använde jag små galgar och lät papper viras runt och klistras ihop.

På insidan mätte jag och gjorde fyra st innerväggar. Jag ville få mer stabilitet mellan mina torn av distressdynor. Dessa innerväggar gjorde jag av tjock kartong, som jag målade med samma vita akrylfärg och som sedan kläddes med mönsterpapper. För att få fast dem använde jag Biltemas dubbelhäftande tejp (utan att ta bort skyddspappret) och gjorde L mellan väggarna och golvet i väskan. Detta satt jättebra.

Här är resultatet av hur min distressförvaring blev. Bilderna är tagna med mobilen så de är tyvärr inte av toppkvalitet, men jag hoppas ni kan se ändå.Här är de brads jag gjort med samma papper som jag altrat väskan med.Bokstäverna har jag stansat ut i Coredinationspapper, som jag sen torrembossat. Till sist har jag sandpapprat för att få fram torrembossingen innan jag limmat på dem på väskan. Lite pilligt men personligt.

Jag hade lite spillpapper över och valde att sätta dit en klämma och hänga dem däri.

Kortsidorna med galgarna och rullarna.


Limmade fast spets för att dölja papperskanterna. Satte dessutom fast nycklar i handtaget.

Insidan av locket som också fick bli lite pyntat.
Koordinaterna stod längst ner på mönsterpapperna så jag klippte ut dem och klistrade fast.

Innehållet ovanifrån med sina sidoväggar.

Allt står stabild i väskan m h a väggarna.

36 distressdynor, ett antal refiller, stains och mister får plats här i. Samtliga dynor och stains har fått etiketter på sig med färgerna så att det är lätt att hitta vilken som är vilken.

Jag förvarar mina dynor uppochner för att de ska hålla lite längre. På motsatta sidor har jag färglagt etiketterna och skrivit färgernas namn fast på ena sidan åt ena hållet och på andra på andra hållet. På detta sätt set jag även lätt vilken färg det är när de ligger med dynan uppåt. :)Jag hoppas jag kunnat inspirera med min distressförvaring.
Den mindre väskan kommer jag inom kort att altra också. Dock har jag inte bestämt vad den ska få förvara, men något bra ska jag se till att den också blir använd till. :)

4 kommentarer :

 1. wow... den här gilla jag på riktig... en sånt vill jag också ha!!! (jag heter "johanna", bara så att du vet... "smile"...)
  kram
  Johanna

  SvaraRadera
 2. Skitsnygg, rent ut sagt!!

  SvaraRadera
 3. Oj, vad avundsjuk jag blev nu! Nu måste jag ju också göra en sån, tänk vad snygg!

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!