21 aug. 2011

Tufft kort till tonåring

Sonen fyllde 13 år idag, självklart blev han uppvaktad på sängen i morse - knappt medveten om att vi kom in och sjöng för honom. Ett kort skulle han så klart få, satt med det sista i lördags kväll, varför ska jag alltid vara ute i sista sekunden??

Stommen brun cardstock, 6"x7" - den udda storleken kommer sig av den stora biljetten jag stansat ut och använt som motiv. Gnuggat, knölat, sandpapprat och distressat mönsterpapper som jag sen stämplat med en stor bakgrundsstämpel från TGF. Motivet stämplat på 4CC-papper och färglagt med copics - funkar superbra på just detta 4CC-papper! Sen har jag lagt ne skyddande mask över motivet och stämplat runt med olika stämplar för att skapa ett collage. Sist stämplade jag den stora tegelväggen med embosssingdyna för att få lite känslan av vattenstämpel. Distressade sen kanterna och monterade direkt på bakgrunden. Diverse metall pryder framsidan, både Tim Holtz-prylar men även lite blandat jag plockat ihop här hemma. Texten "grattis tonåring" har jag skrivit med bokstavsstickers.

Insidan, samma mönsterpapper för att knyta ihop kortet lite. Eftersom sonen fick en helt ny mobil, fick han också ett månadsabonnemang nu - det har dock inte kommit ännu. Han ska dessutom få ett Maestro-kort från Handelsbanken, men då ska han ju vara med och beställa det. Så jag letade upp bilder på internet och skrev ut, klippte ut och monterade in på insidan. (På Maestrokortet hade jag maskat över exempelnamnet och skrivit in sonens namn istället.) Motsvarande sida är ganska enkel, två lager mönsterpapper, "Grattis på födelsedagen" och så vår hälsning handskriven.

PD-material använt på detta kort

Jag har även gjort en födelsedagstag som "bra att ha", alltså jag har inget tillfälle som den är gjort till utan den får ligga till sig här hemma tills den behövs på ett paket eller liknande. Jag har jobbat med olika lager och distanskuddar för att få djup i tagen.


Slipat med sandpappersfilar, distressat kanterna och färgat in PD:s chipboardstaket med vintage photo. Färglade sedan fyra digitala stämplar med 4CC-papper och monterade på olika djup. Flickan sitter tämligen direkt på staketet men eftersom chipboarden har lite djup, så blir det ändå djup i bilden bakom flickan. Svamparna sitter med 4 olika djup genom att använda distanskuddar med olika tjocklek. Har man bara en tjocklek hemma kan man enkelt montera flera ovanpå varandra för att få olika nivåer. Ett wellpappträd som det bor en söt uggla i och så molnen, som jag också placerat på olika nivåer. Gjorde sen ett bannér av "Grattis på födelsedagen"-stämpeln, skar till remsan och klippte in uddar. Dessa uddarna rullade jag på en tunn blompinne för att få banneret lite mer levande. Spets knuten i hålet för tagen, en lång bit spets som jag har sytt ihop till blomma och så en stor pärla i mitten.


Den var mycket rolig att göra, speciellt som jag färglade lite tokigt. Jag har bara använt mig av brunt, turkost och rött, fast i lite olika nyanser. Det blev fantasifulla svampar och även blad på kvisten, men det gjorde inget tyckte jag. Lite glitterlim på flickans vingar, tofsar i håret och på molnen.

PD-material använt på denna tag

Glöm inte bort Pysseldags förmånliga erbjudande, som gäller i ytterligare 1,5 vecka!! Få 10% på er order  om ni har turen att få ett jämnt tiotal på ert kundnummer! Dessutom en liten present om ni får ett jämnt femtiotal på ordernumret, läs mer HÄR!

3 kommentarer :

 1. Inte så lätt med kort till killar tycker jag, men du har verkligen lyckats. Jag gilla att du använde dig av tryck-knappar.

  SvaraRadera
 2. Kanonfina kort!
  Lucas kort blev kanonfräckt! Och båda korten du skrev ut blev jättehäftiga! :)

  Och tagen blev så jättefin!
  Kram

  SvaraRadera
 3. ÅÅÅh helt underbara alster, mii lajki :)

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!