19 aug. 2011

Marja heter jag.....

....som fått den stora äran och glädjen att få vara med i Pysseldags härliga DT gäng

Namn och smeknamn: Marja Karlsson, kallar mej kort och gott Marja på forum etc

Ålder: 41

Bor: Utanför Arvika på en liten gård i skogsbrynet

Familj: Maken Joakim och två döttrarTilde 9 och Nora 6 år. Katterna Tusseman och Milko, 5 kaniner, ett antal höns och vaktlar bor det hos oss också. (Namn har alla hönsen förstås =))

Blogg: Buslif & Lantlif

När började du scrappa/göra kort? Jag har alltid pysslat med det mesta och var redan som liten inspirerad av min mammas fotoalbum som hon ritat bårder mm i. Jag började intressera mig för att göra nått liknande när jag födde mitt första barn 2002...såå det blir 9 år! Kort kom lite senare. Jag intalade mej att stämplar var inte något för mej jag skulle bara göra LO´s. Sen testade jag och var helt fast. Vilket jag inte ångrar.

Hur kom du i kontakt med scrapbooking? Jag surfade runt och hittade någon enstaka svensk butik, sedan hände nått, det fullkomligt exploderade på marknaden och utbudet blev enormt.

Vad gör du helst - kort eller layouter? Det har blivit mest kort, men jag gillar att göra LO´s och altra.

Hur skulle du beskriva din pysselstil? Brukar säga att jag inte har någon stil....gillar det mesta och tycker att det är jätte spännande att prova på olika tekniker och stilar. Gör jag en LO eller ett kort så är det kortet och ändamålet som får bestäma stilen.

Vilket format scrappar du helst i? LO's gör jag helst i 30x30, men har några små album så jag ska prova på mindre format snart tänkte jag

Nämn tre produkter du inte kan leva utan? Cirkelskäraren, distresser, band/distresser

Vem/Vilka är dina största inspirationskällor? Det finns många och varierar. Tim Holtz, Claudine Helmuth är några större kända men det finns många begåvade kreativa människor här i Sverige också, Ciza, Rimna, Petraso är bara några få av de jag kommer på just nu

Vilken blogg besöker du gärna och ofta och varför? Det är hemskt olika men jag besöker en del stadiga och med facebook´s intåg har man en lättare tillgång till uppdateringar.

Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking/korttillverkning? Det går i perioder men scrapbookingen är viktig för mig. Jag dras med mycke värk och sömnlöshet efter 2 olyckor och det är min ventil. Även om jag inte scrappar en dag så finns tankarna på vad jag ska göra eller testa framöver. Fast jag pysslar med så mycket mer än bara scrapbookingen. Det som är kul är att barnen är så stora att det är lätt att ha dem med att pyssla tillsammans.

Vilken är din favoritteknik? Det är flera. Jag gillar att prova på nya tekniker både då det gäller material eller vikningar etc.

Vilka är dina kännetecken att det är du som gjort ett kort/en LO? Hmmm ingen aning faktiskt, men jag vill gärna att det ska vara en tanke bakom val av papper, titel och motiv.

Är det något mer du vill berätta? Jag tycket det är fantastiskt kul att få hänga på i detta härliga gäng och glad att Ciza ville ha mej med. Tycker det är kul med nya utmaningar!

4 kommentarer :

 1. Välkommen i gänget Marja! :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Välkommen Marja!!

  SvaraRadera
 3. Hej och välkommen Marja! *vinkar* Kul att vi är i samma gäng igen! =)
  Kram Carro

  SvaraRadera
 4. Tack tjejer! Jaa carro våra vägar korsas igen =)

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!