12 aug. 2011

LO, kort & MASH-book

Go´ fredag på er allesammans! Min tur att inspirera igen. Idag bjuder jag på tre olika alster, alla med de superfina stämplarna från Pyssedags!

Detta kortet är ett något försenat grattiskort, därför maskade jag bort "på födelsedagen". Det som är det roligaste med alla Pysseldags textstämplar är att de är så lätta att maska! Jag tejpar över texten jag inte vill ha med maskeringstejp eller liknande, färgar in stämpeln på färgdynan och drar sen bort tejpen. Då har jag bara stämpelfärg på just de ord jag vill använda. Detta kortet har en stomme av svart cardstock, sen mattat med mönsterpapper, svart cardstock och sen mönsterpapper igen. Alla lager något mindre än det tidigare. Alla kanter är distressade med vintage photo och walnut stain. Monterade ihop spets och band, som jag skrynklat och färgat in själv och knöt en rosett. Stansade ut en lyktstolpe i wellpapp, stansade ut en oval med spellbinders och diverse fjärilar. Allt med distresser på, ovalen arbetade jag lite mer med distresserna, för att färga in hela pappret. Mitt på kortet har jag använt en chipboard fågelbur, som jag färgat in med walnut stain. Där flyger fjärilarna omkring, några inuti och några utanför buren.

 Konturklippte "Grattis" för variationens skull. Har även doodlat en streckad kant runt papper och decos.

PD-material använda på detta kort:

En LO i 8,5"x11", grå cardstock som stomme och sen mönsterpapper något smalare. Använt en stickersbannér, fick en bannér över och gjorde en flagga med den och en grillpinne. Använt Tim Holtz filmrulle som dekoration över hela LO:n, häftade fast den lite här och där, så den fick ligga lite löst och slarvigt. Kortade av en gammal papperspåse lite så att den passade min journalingstämpel, stämplade med två olika PD-stämplar lite slarvigt på påsen, för att sen stämpla "Vänner..." med svart så det syntes tydligt. Till vänster om fotot har jag stämplat "fotograf", samlat ett helt gäng handgjorda blommor i nedre hörnet av fotot och doodlat många av kanterna på hela LO:n.

Här ser man tydligt hur bulkig den är, får nog inte in denna i nåt album, tror jag.

Detaljbild på fotografstämpeln och vimpeln, där jag har handtextat "Gränna". Pinnen är en grillpinne från köket, som jag målat svart med zigpenna.

Detaljbild på påsen och min journalingstämpel. Drog linjer på fri hand med svart penna och skrev lite kort text om tillfället.

PD-material använda på denna LO:
(min egen stämpel!!)

 Min MASH-book, en härlig klippbok med fullt med plats för massor av inspiration! Framsidan, dekorerad med mönsterpapper, digistämpel, stickers, gångjärn och PD-stämplar.

 Första uppslaget, mönsterpapper och massor med stickers. Urtavlan från en gammal, slaktad klocka, utstansade decos mm. Min egen variant av betydelsen MASH: Minnesanteckning, Alter, Skisser, Hjälp.

Varför jag har en MASH-book, lite privat, så det har jag suddat över. Ficka med journalingkort, metallklocka, biljetter. Överst i hörnet en stickers som jag stämplat på.

Hela boken är full av kuvert, påsar, kort, utstansade papper med spellbinders, stora journalingkort mm mm. Här har jag bakgrundsstämplat ett kuvert, och sen stämplat med en av favoriterna i shoppen, "Dammtussarna..."

Ett julkort från Pion Designs mönsterpapper. Dolt julfrimärket med ett mycket vackert riktigt frimärke, som jag sparade från en kartong.

Baksidan, båda med PD-stämplar. Denna från den andra kollektionen som kom ut till alla hjärtans dag.

 Idag, en mycket vacker stämpel, älskar typsnittet på denna. Snirkligt både på och utanför bokstäverna.

PD-material använda på detta alster:
Du är fan bäst!
(Första kollektionen, finns ännu inte i shoppen.)
Små drömmar flyger långt när de är burna av kärlek
(Andra kollektionen, finns ännu inte i shoppen.)

Det var allt från mig idag, hoppas ni orkade igenom alla bilderna. Lämna gärna en kommentar, innan ni kilar in i shoppen och beställer hem alla läckra stämplar!!2 kommentarer :

 1. Vilka vackra och snygga alster du skapat! Jag gillade särskilt det översta kortet!
  Jag skulle gärna söka DT-plats hos er och få vara DT-kompis med dig!!! Men jag har inte tid att lägga ner en massa jobb på DT-uppdrag tyvärr så jag låter bli.

  SvaraRadera
 2. Kanonfina alster alla tre!

  Jag gillar verkligen LO's, och inte bara för att det är min älskade man på fotot. Hela upplägget, färgerna, filmstrippen älskar jag, kompositionen. Kanonfin.
  Och din MASH-bok är jättehärlig! :)

  Kram

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!