18 aug. 2011

jag ska väl presentera mig här:

Jag heter Johanna och är 37 år gammal och bo i Nykvarn. Jag har en sambo sedan 10 år och vi har två gemensamma barn, Ebba (född 04) och Anna (född 05). Vi har dessutom en långhårig Schäfer som heter Ronja och en bondkatt som heter Findus (så klart)

Blogg:

När började du scrappa/göra kort?
jag har alltid pysslat och limmat och klippt och klistrat och samlat och gjort Lo's, Jag har alltid gjort många julklappar och andra presenter själv, men sedan för några år sedan kom jag in i min första scrapbookingbutik, så var det ju kört (för planboken alltså...).

Hur kom du i kontakt med scrapbooking?
Min kompis gick med mig till en mässa eller scrapbookingaffär.

Vad gör du helst - kort eller layouter?
Jag gör faktiskt både och, kort och Lo's, fast det har nog blivit flera kort än Lo's, men de tar ju oftast längre tid.

Hur skulle du beskriva din pysselstil?
Jag vet inte om jag har riktig hittat "min stil", men jag testar gärna nya saker, gärna vintage, men inte för mycket vintage heller, lite rent stil ibland... ja- jag vet inte vad jag har för stil.

Vilket format scrappar du helst i?
Jag gör Lo's helst i 30x30 cm, men har även gjort album i alla möjliga storlekar...

Nämn tre produkter du inte kan leva utan:.
- glossy accent, men den använder jag mest som lim. Det funkar för blommor, bokstäver, chipboard, metaldeco, ... ja- till ALLT!
- blommor- jag gillar blommor, men det har jag inte gjort från början.
- symaskinen, jag älskar att sy på Lo's, men även på kort gillar jag det.

Vem/Vilka är dina största inspirationskällor?
en stor inspiratör är Tim Holtz för mig, men jag är inte köpgalen. Bara för att det stå hans namn på sakerna, måste jag inte köpa det. Jag kollar mycket på nätet, i olika bloggar, även på olika språk. Japanerna är jätteduktiga och jag har även hittat franska bloggar som jag gillar.

Vilken blogg besöker du gärna och ofta och varför?
Tim Holtz blogg och Heidi Swapp's blogg och två tyska tjejer
och även Inkidos blogg.
Jag besöker alla bloggar för att få inspiration och idéer. Jag går inte ofta efter en skiss, men när jag gör det, så gillar jag det.

Hur mycket tid lägger du ner på scrapbooking/korttillverkning?
Jag lägga mycket tid ner på mitt stora hobby, men jag syr även. Min sambo tycker att jag är alldeles för mycket i mitt rum och pysslar där... men jag mår bra av att sitta där och klistra och limma. Mina barn gillar också att pyssla, båda har börjat nu med att göra Lo's, så ibland sitter vi alla tre och klipper och klistrar.

Vilken är din favoritteknik?
jag har många tror jag.

Vilka är dina kännetecken att det är du som gjort ett kort/en LO? Är det något mer du vill berätta?
Eftersom både min sambo och jag är från tyskland så gör jag ibland Lo's men även kort på tyska, eller engelska, så det kan förekommer att jag visa något med tysk text (översättningen medföljer då!).
Jag är jättedålig på material-listor... men ska försöka att bli bättre på det. Och jag bli jätteglad om nån lämnar någon kommentar, med konstruktiv kritik eller liknande.
Ska bara berätta att Ciza ville har en bild från mig för att lägga detta i min egen banner... men jag kan säger att det var något det svåraste av alla uppgifter jag fick av henne... det finns inte många bilder bara på mig... så ni får tar mig med en tjock flytväst, det är när min dotter fotograferade mig i helgens när vi var ute och fiskade...

3 kommentarer :

 1. Välkommen Johanna till vårt galna gäng. :)
  Kram

  SvaraRadera
 2. Välkommen till gänget!

  SvaraRadera
 3. galen är jag också. så jag hoppas att det passar. Tack i alla fall.

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!