5 aug. 2011

Fyra enkla kort, på olika sätt

Först får jag be om ursäkt för sent inlägg, men jag kunde inte slutföra arbetet med korten igår kväll. Men bättre sent än aldrig, eller hur?! Idag bjuder jag på fyra stycken kort, enkla men i lite olika stil. Två textstämplar, fast på olika vis.

Ett snabbt och enkelt kort i rött och turkost. Papprens kanter har jag chalkat med svart dyna. Stämplade stjärnor på det turkosa pappret, för att binda ihop dekorationen med pappret bakom. Dekorationen har jag klippt ut i papp, färglagt med metallic pasta och chalkat kanterna. Först stämplade jag med den snygga, grunge-aktiga Grattis, stämplade sen med Grattis på födelsedagen men maskade bort grattis.  Därefter stämplade jag sporadiskt med andra stjärnor, för att allt skulle smälta samman. Den stora stjärnan sitter dock på distanstejp, så att kortet har ett fint djup samtidigt som allt hänger samman. (Tyvärr hade jag stora problem med att fånga den turkosa färgen korrekt, så färgerna är lite missvisande. Ber om ursäkt för det.)

Nästa kort är ett resultat av en utmaning, där man uppmanades att stansa ut ett motiv, lite off... Lät kul tyckte jag. Här har jag använt kvistpapper som stomme, helt underbart att jobba med! Sen ett lager mönsterpapper, distressat med vintage photo och walnut stain och några kugghjul, enbart färgade genom att jag dragit lätt med distress vintage photo över dom. Dessa kugghjul blev en favorit, så lätta att jobba med, och ger snabbt ett snyggt resultat. Man kan enkelt färga in dom med akrylfärg, stämpeldynor, färgpennor.... eller bara använda dom neutrala. Tunna, så de väger inte mycket, men ger ändå djup till ditt alster och är helt enkelt supersnygga! Ovanpå kugghjulen monterade jag min motiv/textruta. Stämplade med clearstamps lite sporadiskt och ut mot kanterna och stansade ut med spellbinders nestabilities så att delar av huvudmotivet hamnade utanför. Distressade runt kanterna och stämplade med texten Grattis på födelsedagen i svart.

Nästa kort har skapats efter en skiss. Monterade matchande lila papper på grått kvistpapper, lätt distressat i kanterna med vintage photo. Ritade sen upp ett hjärta på kortet och monterade det fullt med utstansade blommor. Varje blomma fick en liten pärla av pearl maker creme i mitten. En kant av spets, kantstansat papper, sidenband och stämpeltext Grattis fullbordade min tolkning av skissen. Detaljer med pearl maker i hörnen och längs den stansade kanten.

Sista kortet, ett riktigt manligt kort, med det stämplade motivet utstansat off igen. Först en stomme av grått kvistpapper, två olika mönsterpapper och sen motivet. Stämplade på akvarellpapper med Versa Fine svart, färglade lite lätt med distress pumice stone och stämplade Grattis i nederkanten av motivet. Stansade sen ut med spellbinders nestabilities så att mannen kom lite off i ena kanten. Distressade sen runt kanten på motivet. Efter montering strök jag lite metallic pasta längs alla papperskanter, blev mycket effektfullt - tyvärr syns inte det särskilt bra på fotot.

Det var allt för idag, hoppas ni uppskattade mina kort. Glöm nu inte att springa in i shoppen och köpa era egna Pysseldags-stämplar - kom ihåg vårt fördelaktiga erbjudande, läs mer här!! Dessutom har ni ju chansen att bli DT hos Pysseldags, eftersom designteamet ska utökas. Klart att du ska söka!!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!