22 juli 2011

Stämpeln som liten detalj

Man kan använda stämplar på många olika vis.... Som blickfång, som journaling.... eller som jag har gjort här: som en detalj på ett annat arbete. Idag visar jag två alster som inte är speciellt "jag", särskilt "ScrapLinda". Men de var himla kul att göra!


Först ett enkelt kort, där jag bara ville ha lite omslag till det korta brevet jag skulle skicka till en släkting. För att göra det lite finare, monterade jag designpapper på, bakgrundsstämplade med bubblor och sedan en utklippt, färglagd Tilda som blåser bubblor. Motivet är färglagt med distresser. Som avslutning stämplade jag "Sommar" längst ner.


Här har jag altrat en gammal låda, som det förr var ett brevpappersset i. Jag har rivit ut innanmätet, målat alla kanter svart med akrylfärg och sen täckt med papper. I efterhand ville jag distressa mera, så jag lade på några masker och gick över alltsammans med vintage photo. Här på locket har jag också sprayat med guld mist. Utklippta detaljer ur mönsterpappret är påmonterat runt kanterna, gångjärn utstansade i grungepapper, och sen stämplat med "Det som är gjort av människohand skola icke vara rakt" och Pysseldags alldeles egna, personliga stämpel.


Asken sedd snett framifrån, så att metalldekorationen med en pärla på syns. Locket har ingen stängning alls, men är i sig ganska tungt, så det stannar väl i nerlagt läge.

 Insidan, dekorerad på samma sätt som utsidan av asken, dock utan guldmisten.


 Sista bilden, med innehåll: asken innehåller en egenhändigt gjord pärm (av tillskurna, laminerade skrivarpapper, ihopmonterade med min BIA) som innehåller min växande samling av Pysseldags-stämplar. Vi får väl se, jag kommer nog ganska snart att växa ur denna, men då får jag komma på något smart sorteringssystem eller nåt.

Ha en riktigt trevlig helg!!

2 kommentarer :

 1. Wowwww denna asken är ju helt underbar!!!
  Ha det gott...

  SvaraRadera
 2. Ett jättevackert kort. Jag är övertygad om att hon tycker om det.

  Och lådan är ju bara så snygg! Jag måste leta efter en låda och göra liknande till alla mina Pysseldagsstämplar. De ligger inte bra som det är nu.
  Kanonfräckt! :)

  SvaraRadera

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!