19 juli 2011

Juni Månads-LO klar

Äntligen har jag fått klar Månads-LO:n för juni månad, scrappandet går inte i många knop nu - ryggen är ännu inte helt bra. Jag håller den dock någorlunda stången med tabletter just nu, så lite i taget kan jag pyssla.


Som vanligt är formatet 8,5"x11", använt papper från serien Skärgårdsliv från Maja Design. LO:n går i blåa toner, sk monokromatiskt, vilket var kravet för juli Månads-LO. Accentfärger vitt och svart finns med, annars inga andra färger - bortsett från silvercharms-vingarna under blomgruppen. För att lätta upp hela LO:n som till allra största del handlar om min älskade morfars begravning, har jag doodlat/markerat med vit, heltäckande penna över hela LO:n.

För att få plats för de andra fotona, men även för att ge LO:n en annan dimension, så har jag skurit en tunn öppning på mönsterpappret bakom fotot. Där är en tag av cardstock instucken, den når i fullt instucket läge ända ner till där mönsterpappret sitter fast emot cardstocken. Texten är mitt eget påfund: "låt sorgen ta plats sorgen skänker plats åt livet" Tanken är att hela LO:n pratar om sorg och död, begravning och avsked - men egentligen finns det så mycket mer bakom sorgen! Bakom fotot finns alla de andra foton som ska symbolisera juni för mig och min familj! (Sen har jag inte hunnit skriva ut de fotona ännu, men när jag gjort det, monteras de på tagen.)


En närbild på min egen digistämpel (som ni hittar HÄR i Pysseldags-shoppen), har skrivit ut den lite mindre på vanligt papper. Klippt ut den, stämplat en script-stämpel med faded jeans, skrynklat hela motivet och sen distressat med stormy sky och faded jeans. Bara för att det är en journalingstämpel, behöver man inte använda den som en sådan. Titeln är skriven med stickers. Här ser man också hur gasväven som jag fäst under fotot tittar fram mellan vågorna av papper. Det underbara rosbandet jag hittat i lokala syaffären passar utmärkt ovanpå den kantstansade kanten som avslutning. Papprets egen dekoration, segelbåten, har fått ett tjockt lager Matt Accent på sig.


Papprets andra dekoration, kompassrosen, har jag klippt ut i en rund form, distressat och lagt ett lager Matt Accent på. En härlig blomgrupp, med både pappershydrangea, pappersrosor och sidenrosor. Jag har också använt mig lite av quilling, men på mycket låg nybörjarnivå - några mönsterpappersremsor har blivit distressade och quillade till swirls. Monterade dom i övergången mellan blomhörn och foto. Pärlorna har jag färgat in själv med copics pennor. En silvercharm i form av ett par vingar, naturligtvis mycket symbolik där. Sen rosbandet med den stansade kanten och Pysseldags underbara stämpel "Amor in aeternum Evig kärlek" hittar ni HÄR.

Missa nu inte att beställa dina egna Pysseldags-stämplar!! Denna nya kollektionen finns bara och endast här hos Pysseldags!! Snygga stämplar till bra priser och med suverän service - det är Pysseldags det!! Nu finns ju också andra fina nyheter i shopen: hantverk, alter, papper..... kila in direkt och lägg din order nu!!

1 kommentar :

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!