20 juni 2011

Kuvertalbumet klart

Först av allt vill jag bara påpeka att jag upptäckte när jag redigerade bilderna, att ett s har trillat bort på stamps. Smått irriterande. Men så är det.

Här kommer mitt kuvertalbum. Jag har sett flera olika kuvertalbum, men faktiskt inget som påminner om mig, vilket glädjer mig (tills någon påtalar att de sett det då och då hos någon annan). Men jag njuter så länge. :)

Titta igenom bilderna så ska jag längre ner förklara vad jag gjort, fastän det säkert är uppenbart för många. :)

Jag har använt mig av helt vanliga, vita kuvert, som jag klistrat ihop (som när man ska posta dem).
Tre olika storlekar har jag använt: C4, C5 och C6.
Jag har bigat samtliga på mitten av kuverten för att sedan mäta och klä dem med papper från Tim Holtz. Det var ett block som jag blev överraskad att jag föll för, eftersom det inte riktigt är min stil. Men jag ville utmana mig och köpte därmed det, och det har jag inte behövt ångra. Underbara papper med härliga mönster och färger. Det lockar fram en annan stil hos mig som jag gärna arbetar mer med.

Jag har försökt att tänka på att både ha mönstrade och enfärgade papper för att variera lite. Likadant har jag sprättat upp olika sidor på kuverten där jag kommer att lägga eller göra gigantiska tags och stämpla upp mina stämplar som jag själv tillverkat. För det är ju det som albumet är tänkt till - att jag ska dokumentera alla mina designade stämplar. 
På de sidor (nu blev det vänstersida på samtliga tre kuvert) som öppningen är uppåt, har jag valt att göra pappret på "baksidan" lite längre så att det finns ett litet lock som läggs över, precis som på ett vanligt kuvert. Detta för att ev lösa delar ska vara kvar lite lättare.

Jag har använt charms, transferteknik med rosor på framsidan, div Tim Holtz-stämplar, dies (som jag färgat in med metallfärger), foambokstäver, minikuvert att lägga något litet i samt diverse band. Ett av banden har jag använt för att binda ihop hela albumet. Det var lite bökigt att få igenom det, men det gick och det blev tufft tycker jag.

Det förra kuvertalbumet jag visade, för några dagar sen, var roligt att göra. Men detta var ännu roligare att göra. Så fler sådana här kuvertalbum kommer det att bli. :)
Nu är frågan bara vad ni tycker om det?
Det skulle vara jättekul att höra era åsikter. :)
Ha det bra.

Kram

1 kommentar :

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!