21 juni 2011

Ett kort till ett nyfött barn

Eftersom temat denna månad var tänkt att vara inriktat på barnpapper, som nyligen kommit in i butiken, fortsätter jag att visa på detta tema.

Idag tänker jag visa ett lite annorlunda kort som är jättelätt att göra.
Det är ett s.k. Z.kort, d v s att man bigar (viker) kortet på två ställen så att man får tre lika stora delar. Och så viker man pappret så att det blir som ett Z. Easy peasy, eller hur?! :) På detta kort har jag använt full bredd, d v s 12", eller 30,5 cm. 

Eftersom det fortfarande är ganska trendigt med vimplar, och jag vill försöka komma på olika sätt att använda dem, har jag här då valt att skära ut tre stycken, chalka och rita sömmar på dem. Det är Inkidos papper från tidigare i år.

Ovanpå vimplarna har jag satt tre olika motiv som jag klippt ut från ett mönsterpapper av just de barnpapper som jag tidigare visat på ett babyalbum.

Jag ville göra något annorlunda med texten på kortet och kom då på att det är mycket dekorativt att skriva smått och upprepa runt ett motiv. Så detta gjorde jag på samtliga sidor på kortet, och det blev riktigt bra om jag får säga det själv.

Ett alternativ är ju att skriva en sammanhängande text som går längs ovankanterna och sedan ner, runtom vimplarna.

Det var allt för mig idag. Jag hoppas ni fått lite inspiration till alternativa kort respektive vad man kan göra med mönsterpapper med motiv.


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!