29 juni 2011

Månads-LO 2011

"Månads-LO 2011 - En LO i månaden"

En BoM-utmaning!! Varje månad, mitt i månaden, kommer jag med en ny utmaning till er. Jag vill att ni sammanfattar er månad med hjälp av bilder och journaling, scrappar det som var specifikt just för denna månaden. Kanske är du med bara någon månad här och där, eller så är du med hela året. Är du med hela året kommer du att ha hela ditt 2011 samlat med bilder och journaling, en härlig bilddagbok att kika tillbaka i. Jag ska göra detta som hjälp för mitt extremt dåliga minne, det är så många år som försvunnit för mig, som jag inte ens känner igen när det berättas för mig. Så det blir liksom lite terapi över det hela. Genom att jag fotar vardagen, samlar ihop några bilder, skriver ner en historia om dom, varje månad, så kommer jag förhoppningsvis ihåg mitt år lite bättre.

Denna utmaning startade i designat-bloggen i början på året, men pga vissa förändringar så kommer vi numera att hitta dessa utmaningar här hos Pysseldags. Jag visar först upp de LO:s som jag gjort januari-maj, så kommer den aktuella utmaningen längre ner i inlägget.


Framsidan till albumet jag ska ha Månads-LO:n (Bild-Dagboken hette dessa LO:s när de var hos designat, nu har vi döpt om dom till Månads-LO.) i. Lapptäcke med Basic Grey Capella, sytt på symaskin, kantat med washitape. Korkdekorationer utskurna med cuttlebugen, canvasblommor, både Prima och egenhändigt stansade med Tim Holtz-die. Labels utstansade i olika storlekar som jag sen skrivit ner horoskop på. Mycket metalldekorationer: nyckel med nyckelhål, tryckknappar, ornamentram, kedja, charms mm. Albumet är i storlek 8,5"x11".


Januari, här hade jag alldeles glömt vilken storlek jag valt att jobba med, så denna är i A4. Men den går in i albumet ändå, så det får vara som det är. Mycket embossat, krispigt vitt, med m.cket metall som målats med akrylfärg. Kravet för februaris Bild-Dagbok blev just akrylfärg, oftast kommer jag på kraven när jag jobbar med layouterna.


Februari, här är akrylfärgen med på kanterna på pappren, som är kantstansade och sydda på maskin. Några Prima-blommor ihopmonterade med vackra brads, blingswirls som utgår från blommorna och så mycket journaling så klart. Denna gång blev kraven sytt och band, precis som jag gjort här. Först har jag sytt fast det rutiga pappret, och sen har jag monterat på flera olika band.


Mars, här kom inte månadskraven med, men dock de nya kraven: vimplar och doodling! Jag har doodlat ram runt hela mönsterpappret som jag har använt som stomme tillsammans med en ytterst lite större stomme i vit cardstock. De andra två bitarna mönsterpapper är också de doodlade i kanterna, likaså stjärnan och hjärtat i welpapp. Sen har jag klippt till små vimplar i det ena mönsterpappret och vänt dom med varannan sida upp. Doodlade kanterna och stämplade månaden i dom som hänger på tråd ovanför fotona, och stämplade årtalet på de två i vänsterkanten. Journalingen är denna gång på en tag bakom fotona.


April, en layout som ser ganska mycket annorlunda ut mot vad jag brukar göra. Färgstarka papper med mycket mönster, med liknande stickers och dekorationer.  Den beige rektangeln med "For the record" på går att öppna och blir då ett litet minialbum med fler foton och plats för journaling. Nu minns jag inte riktigt twisten på denna, de inläggen är tyvärr förlorade, men jag tror att det var enbart mönsterpapper och halvpärlor denna gången.


Maj, senaste LO:n. Här gäller inget mönsterpapper alls, utan man ska istället jobba med tyg! Jag har klippt ner en gammal jeanskjol som jag inte längre kan ha, som då symboliserar min viktnedgångskamp som jag har dragit igång. Ordnade ihop fyra små foton som skrevs ut på ett vanligt fotopapper, och mattade det med svart cardstock. Kjolens gylf agerar hylla åt fotona, och jag har färstärkt den hyllan med ett svart organzaband, en spets och ett måttbandsband. Titeln är skriven med svarta skumbokstäver, och sen har jag monterat flera små ord under, som beskriver min månad bra.
Twisten som nu är för juni månads Bild-Dagbok är inga mönsterpapper utan jobba med tyg istället. Kan hända var där med nån mer twist från början, men det minns jag tyvärr inte, så då struntar vi i den i så fall. Nästa utmaning kommer upp den 14 juli.


Övriga inlägg kan dröja lite, p g a allvarlig sjukdom i familjen. Arbetet med webshopen kommer att återupptas inom det närmaste dygnet, och kommer förhoppningsvis att bli officiell inom det snaraste - om inga nya hinder dyker upp.

/Kram ScrapLinda

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!