9 jan. 2011

50-årskalas

Igår var vi på en liten tripp. Kalles kusin Stefan fyllde 50. Och naturligtvis ville vi vara med och fira honom.

Stefan hade fixat middag på den mycket fina och vackra herrgården Stensjöhill i Mölndal. Så vi åkte till Göteborg innan på eftermiddagen för att hinna byta om hos svärföräldrarna innan middagen.Vädret var allt annat än trevligt på väg till Göteborg. Det regnade hela vägen. Första delen var det dessutom väldigt halt på vägen, för att sen övergå till översvämmade delar av vägen. Det var inte roligt att köra i det heller.Jag hade gjort ett kort till födelsedagsmannen samt ett litet ljuspaket för honom och hans underbara fru Anette så att de kan mysa i deras härliga hus i Skåne.När vi kom till Stensjöhill fick vi en fördrink. Vi skålade och sjöng. När alla hade kommit gick vi in till matsalen och satte oss. Det var fri bordsplacering och jag hamnade till vänster om födelsedagsmannen.

OBS! Samtliga foton är tagna med mobilen, vilket förklarar kvalitén.


Här har vi 50-åringen. :)


Förrätt före förrätten, eller som kocken sa "förättsförätten". Jag kommer tyvärr inte ihåg vad rätterna var, men jag vet att jag tyckte att det var jättegott!

Här är förrätten. Det var soppa. Men det kom in så här först.

Sen kom soppan och hälldes i. En mjuk och len soppa. Mycket god.

Och så huvudrätten.

Köttet var älg - väldigt mört och fint. Till det var det en svamprisotto. Det vill jag prova att göra sen. Risotto är väldigt gott.Även om det inte var stora portioner blev man mycket mätt. Vi satt där en bra stund. Vi hade jättetrevligt. Stefans mamma och syskon hade skrivit en text de sjöng och hans barn likaså. Jag filmade framträdena med mobilen.

När taffeln brutits begav sig alla till Stefans mamma, tillika Kalles faster, för kaffe och avec. Men flera ville ha ett familjefoto, så familjen ställde snällt upp på detta. :)Det ösregnade och det var oerhört halt att ta sig från herrgården hem till Kalles faster. Det är ca 500 meter mellan ställena, men det tog en bra stund för oss att komma dit och jag höll på att halka och trilla ett antal gånger på vägen. Dessutom klarade inte min jacka av den stora mängd regn, så jag var lite blöt när vi var framme.Det åts kaka och dracks kaffe och det pratades. Alla hade trevligt.

Mitt kort verkade gillas av många, inte minst av Stefan.

Jag gjorde ett stort stafflikort. I storleken av ett cardstock. :)


Eftersom att stafflikortet blev så stort, var jag tvungen att göra ett extra ställ som klistrades fast på undersidan. Här har jag inte klistrat fast det så därför ser man en stans som hjälp.

Det blev bilder med hans arbete och intressen på kortet.

Papper från Basic Grey's serie Basics. Underbara papper, som jag rivit längs kanterna och chalkat. Dessutom har jag använt en "fläckstämpel" för att få en gammal och sliten look.Bladen är utstansade med stans från Tim Holtz/Sizzix, som jag sen färgat in med distresser.

Lite washi tape för dekoration.

Sen en liten lapp med hälsning från oss. :)

Och bradsen, som ser ut som skruvar, passade in så bra tyckte jag.

Idag åkte vi hem igen. Kalle skulle på operarep. Vägarna var bättre idag och även vädret var bättre.

Ikväll har jag jobbat medan han var iväg. Inspirationen är på topp och jag har massor att göra, vilket är underbart! :)

Så jag kommer att visa mer inspiration nu de närmsta dagarna.Jag hoppas att ni också haft en bra helg samt att ni alla får en jättebra vecka.

KramP.s lämna gärna ett litet avtryck.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!