13 dec. 2010

Överraskningshelg och scrapmara

I några veckor har jag och en vän planerat en överraskningshelg, att vi skulle komma och hälsa på dem. Sagt och gjort. Vi åkte hemifrån i fredags och ringde på vid 18.30-tiden. Den överraskande låg och vilade och hennes min var obetalbar när hon fick syn på oss. :) Så underbart att vi lyckades. Hon hade inte haft en aning om att någon skulle komma och hälsa på över huvudtaget. Så gissa om vi var nöjda.


I lördags bakade vi lite annorlunda lussebullar. Samma deg som vanligt, men vi bakade ut degen som kanelbullar, smörade degen, eller som älskade lilla Tilda sa "vi målar degen". Sen strödde vi över riven mandelmassa och rullade ihop dem, skar dem, lade dem i muffinsformar, penslade och strödde över lite pärlsocker.

Resultatet som vi njöt av senare på eftermiddagen efter vi hade gått en promenad i vintervädret.

Pepparkakorna hade mor och dotter bakat tidigare.Efter fikat visade jag Cicci hur man viker en likadan ask som hon fick av oss i lite försenad födelsedagspresent (det låg teljus i dofterna vita snöbär och tranbärsdröm insvepta i silkespapper).Vi vek varsin ask med 8" * 8"papper. De blev jättesöta i den storleken.Jag fick knappt fota dessa förrän lilla Tilda skulle ha sina "kakor", som hon kallade ljusen för. Det var jätteroligt att ta ur dem och stoppa i dem igen och sniffa på dem på vägen. :)Vi passade även på att vika en annan "ask" som kallades för blomkruka. Vi gjorde dem precis som beskrivningen, men när de var klara kom vi på modifikationer som kommer att göra dem så mycket bättre och snyggare. Så det ska bli kul att prova det sen.

Här är de i alla fall när vi vikt efter beskrivningen.

Vi hade en supermysig vistelse med hela familjen inkl gosiga katter, och igår morse åkte vi hem igen för att hålla i scrapmaran. Fyra tjejer var vi som satt och pysslade för fullt, alla fullt upptagna med att göra julkort. :)

En del av mina/våra julkort kommer att bli annorlunda i år. Här är början till några julkort som kommer att skickas i år. :)

Jag kommer att fotografera dem när de är klara, och med en riktig kamera och inte med mobilen som jag gjort med bilderna i detta inlägg. :)

Samtliga motiv är färglagda med Copics.Så det har varit en jättemysig helg med helt underbart sällskap precis hela helgen. :)

Tack till alla.Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!