20 dec. 2010

Julkort med annorlunda vikningar

Nu är det endast fyra dagar kvar till julafton.
Julkorten skulle varit postade den 16:e, om man använder julfrimärken. Men jag är sent ute och har inte skickat mina än. Än finns tid. :)
Veckan som gått har jag ägnat åt att göra julkort med annorlunda vikningar samt andra saker som passar julen, men även året runt, till. Det är kul att kunna visa lite annorlunda saker så att ni besökare kan få lite ny inspiration. :)
Idag tänker jag bjuda på två olika vikningar. Samtliga vikningar och projekt kan man få lära sig på Pysseldags kurser.
Samtliga mönsterpapper som är använda här är från Basic Grey och serien heter Jovial.

Den första vikningen är denna som ser ut som en pyramid.

Lite pillig att få till vikningarna, men så underbart härlig att klä. Och inuti kan man lägga något litet till mottagaren.

Så här ser asken ut när den är utvikt. Tanken är att man ska stansa ut något i t ex Spellbinders och sen skriva sin hälsning på och klistra fast i botten ovanpå det mönstrade pappret, men jag ville i detta fall visa pappret, som är den andra sidan av pappret jag använt på utsidan.Min andra vikning är ett annorlunda stafflikort, som blir himla läckert.

Även här har jag valt att använda både fram- och baksida av mönsterpappret då båda sidorna är så härliga.


Här har jag använt Jovials stickers, som både är dekorativa och smidiga att använda. Man köper ett helt ark. Klicka på länken ovan så kommer ni direkt till arket i webshoppen. Stickers från samma ark kommer ni att återse på flera av de andra sakerna jag pysslat ihop.
Visst är det fräckt?! Enkelt att göra och så otroligt dekorativt.

Och för att leka ytterligare med mönsterpappret som här agerar golv, skar jag itu det i mindre bitar med skärmaskinen. Det blev en härlig extraeffekt på kortet.

Samtliga stickers har jag valt att sätta fast med 3D-kuddar för att få lite fler nivåer samt att snöflingan håller vikningen på plats.


Jag hoppas att jag gett lite inspiration och jag återkommer mycket snart mer fler kortvikningar och annat pyssel. :)Nu ska jag gå och lägga mig och sova några timmar innan det är dags att stiga upp och jobba lite igen.

Får väl se imorgon hur mycket jag behöver skotta för att ens kunna ta mig till fågelhuset. Fler fågelmatare ska upp imorgon då vi har världens samling med småfåglar som tycker att få restaurang är mycket bra. :)Ha en bra måndag.

Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!