21 okt. 2010

Tre maträtter senare

I 4,5 timmar stod jag i köket och lagade mat.
Okej, först plockade jag undan disken och körde igång diskmaskinen. Sen tog jag fram ingredienser och började hacka upp allt. Det är så skönt att ha förberett allt så det bara är att slänga i det i rätt ordning. :)OBS! Samtliga bilder är tagna med mobilen, så kvaliteten är inte den bästa. Men den duger. :)

Soppan är gjort i den största kastrullen/grytan vi har. Den rymmer iallafall 10 liter, men vi tror att det kan vara 15 liter.. Kanonbra att göra mycket mat i. Den har vi fått av mina föräldrar. Och det är ca 5 cm kvar upp till kanten. Så det blev en del soppa. :)

När soppan var klar, flyttade jag bort grytan till två underlägg på köksbänken och tog istället fram gjutjärnsgrytan (som även den är från mina föräldrar) och satte igång att tillaga chili con carne.  Även här blev det en liten laddning. :)

Även gjutjärnsgrytan är ganska stor så där är också ett antal måltider. Vi uppskattar att den i allafall rymmer 5 liter.

Och sen gjorde jag middag till ikväll. Jag hade redan tagit fram lax för tining, så när chilin var klar flyttades även den bort så att jag kunde ta itu med laxen.

Det blev laxsås till pasta (tagliatelle).

En otroligt god rätt. Laxen var påbörjad när Kalle kom hem. Han hade fått svänga inom affären för att köpa lite fler räkor, krossade tomater och creme fraiche. Så han hjälpte mig med att blanda ingredienserna medan jag tinade och skalade räkorna.

När jag var klar hade jag jätteont i höger fot. Jag funderar på att ev köra en kur värktabletter för att se om det blir bättre av det. Jag vet inte om det är en inflammation eftersom att det inte ger sig. Sitter jag still får jag mer ont. Ligger jag, får jag mer ont. Står jag mycket får jag mer ont. Irriterande. Men jag låter det inte hindra mig från att göra saker, som kanske märks. :)Nu ikväll har vi lite torsdagsmys. Jag bad honom att köpa hem de, för mig, nya chokladsmakerna Sensation Cookies & Cream samt Sensation Caramel Crisp. Men när han kom hem hade han även köpt med sig Sensation Yoghurt & Raspberry samt Sensation Caramelized Almonds & sea salt.

(Klicka på bilderna för att komma till platsen jag lånat bilden från)Och jag som älskar vit choklad blev så glad nu när jag såg att det denna vecka kommer ut en ny choklad - vit choklad.(Bild lånad från Marabou.se och klickar man på bilden kommer man till sidan).Så här mysigt gjorde Kalle när han kom upp med kaffe, choklad och ett tänt ljus (PartyLite Halloween natt pelarljus (svart/orange) som endast går att beställa nu i okt).Nu ska jag titta på säsongspremiären av Criminal Minds.Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!