21 okt. 2010

Julkort och storkok

Hej på er alla!
Just nu skiner solen så gott den kan mellan tunna moln. För tio minuter sedan snöade det lite. Jag blev så lycklig, men eftersom det slutade snöa efter ca två minuter var den lyckan kort.

I dag är jag inte lika frusen som igår. Dock har jag tänkt elda lite snart i min älskade kakelugn.

Idag ska jag ägna mig åt storkok. 
Det blir mammas recept på Minestronesoppa. Jag brukar försöka göra en stor laddning varje höst. Förra hösten blev det ingen tyvärr, men i år ska det bli. Jag fryser in så att det är gott om middagar och luncher sen. Det enda man behöver göra är att göra buljong så att man får mer vätska i soppan. Och den soppan är god! Mums. :)

Förutom soppan ska jag även göra en stor laddning chili con carne, som även den fryses in sen. Det är så skönt att ha färdiga lådor som man bara kan ta fram och fixa sen. Tiden att laga mat kommer att bli mindre och mindre här hemma så det gäller att planera och planera smart. :)

Men först måste jag plocka undan diskberget som är här i köket. Inte alls en kul början, men det måste göras så att jag får plats att laga mat.


Jag tänkte visa ett av de julkort jag gjort till julbasaren som Citykyrkan i Linköping ska ha i slutet av november. Jag kommer att göra en hel del kort som de sen får sälja.

Vill du läsa mer kan du gå hit. Det känns jättebra att man upplevs att göra både snygga men även bra kort med bra kvalitet. Och att kunna hjälpa till är något självklart. :)


Snögubbe är från Magnolia. Han är målad med distresser på 300g akvarellpapper.

Textstämpel är från Kortmakarens ena julkit med texter.
Snöflingan är från Martha Stewart och är inhandlad hos Designat.

Papperna kommer från ett paket jag köpte på Karlstadmässan. Samtliga papper är 6"*6". J'ättefina tycker jag. Det fanns många olika att välja mellan.

Dessa jag ger bort nu till basaren kommer inte att bli lika komplicerade som när jag gör julkort själv. Detta mycket för att det inte als blir många att sälja då och dessa enklare är ju fina de med.

Men nu ska jag sluta svamla, ta tag i disken och sen börja laga mat. Det kommer nog lite bilder från mobilen sen. :)

Men innan jag slår ihop tänkte jag visa några bilder på Tudor, vår älskade lille pojke, som prompt skulle testa fotostudion och vara i centrum. Så det var klart att jag tog lite bilder på honom. Mysan, som låg och sov i gungstolen bakom mig fick också vara med på ett foto. :)


Åh vad jag älskar de små liven. Mina "barn". De ska alltid vara i närheten på ett eller annat sätt. Så jag kommer att ha sällskap nu vid matlagningen också. :)


Kram på er alla

P.s och lämna gärna ett litet avtryck.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!