2 sep. 2010

Höst - en ny början, precis som en termin

Jag gillar samtliga årstider.

Jag älskar vårt land för att vi får uppleva dem med så stor variation som vi får, från -20°C på vintern till +30°C på sommaren. Från att se de små lökarna komma upp ur jorden på våren, för att sen slå ut och bli så praktfulla. Se frukt växa och mogna och bli så fantastiskt goda.Men hösten är något speciellt för mig. Det har inte alltid varit så. Tidigare har jag tyckt att det var jobbigt med hösten. Mörkret och kylan kom och allt blev naket och dött i naturen.Men de senaste sju åren älskar jag hösten. Att se alla vackra färger. All svamp och alla olika bär. Att se naturen förändras så och ändå vara vacker. Jag kan idag uppskatta den nakna naturen. Det är vackert på sitt sätt.Hösten och mörkret omfamnar oss på ett mysigt sätt genom att dagarna blir kortare och kortare. Att tända ljus och mysa till sig i huset är saker jag alltid längtar efter att få göra. Jag bonar gärna om i huset och gör det så mysigt jag kan. Jag tar in naturen i huset i form av kottar och japanska lyktor. Jag ändrar lampskärmar för att skapa ett annat ljus.Jag känner att jag får ett annat tempo när hösten kommer. Dels får jag mer energi och och känner mig gladare. Men jag har även lättare att koppla av när det är höst. Men det är nog mycket p g a att det är mysigare med mörkret och alla ljus. Det är oerhört mysigt att gosa ner sig under en härlig pläd, dricka lite te och läsa en bok eller tidning.Och hela hösten längtar jag och förbereder inför julen, som jag älskar. Att göra julkort. Att planera julklappar. Bakningen. Julskyltning. Musiken. Hela stämningen. Det är magiskt.Och idag känner jag en energi som jag längtat efter att få känna i flera månader och det känns så skönt. Trots att jag är arbetslös har jag gett mig den på att detta ska bli en himla bra höst.

You just wait and see.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!