27 sep. 2010

Dagens ord 26 september 2010
Förr om åren hade jag söndagsångest. Det var jättejobbigt. Jag led verkligen av det och hela söndagen var bokstavligt talat förstörd. Jag var som förlamad och varken orkade eller ville göra något. Det enda jag kände var ångest för att gå till jobbet på måndagen. Jag har tack o lov inte haft söndagsångest på flera, flera år nu, vilket jag är mycket glad och tacksam över.Idag finns det så mycket jag är glad över.

En underbar man, busiga och jättesöta katter, omtänksamma grannar (blev erbjuden hemgjord äpplemos), mysigt hus, min begåvning, härliga människor i mitt liv, framtidsplaner, att kunna se positivt i det allra mesta och kunna vända det till bra saker (även om det kan ta tid ibland), att ha saker att se fram emot, m m.


Idag har varit en underbar söndag.

Vädret har inte varit så bra. Regnet har hängt i luften och det har t o m regnat emellanåt. Mysan är bevis på detta:


Himmel vad hon var blöt, men glad och hungrig, vilket syns eftersom hon har hela huvudet i skålen. Jag kunde t o m torka henne ganska mycket och hon fortsatte att äta. Fast till sist tyckte hon att jag var jobbig när jag ville torka hennes tassar. Där gick gränsen. :)Igår var det sju år sen vi flyttade till vårt hus. Tänk. Sju år sen! Himmel! Huset stod tomt och var vårt. Vi skulle få hit alla våra saker samt katterna (då hade vi Tudor, Duracell och Selma). Vi hade hjälp av Kalles föräldrar samt ett gäng vänner (som alla hånade mig för att jag hade så många lådor med pyssel. De ska vara glada för att jag inte hade så mycket då som jag har idag) och detta gjorde att det gick ganska fort att flytta från vår fyrarummare i Ryd i Linköping till landet.Jag har fortsatt att tvätta idag. Ett gigantiskt berg ligger i grovköket, redo att vikas och förflyttas.Jag har även pysslat, tagit foton och redigerat en hel del. Det tar sin lilla tid, men det är kul.Här är lite exempel.

Dessa tog jag förra veckan ute i trädgården. Vi har flera typer av fel svamp, d v s den man inte ska äta. Men jag tycker det är lite fint ändå att gräsmattan pryds av dem lite här och var.

Och så fick trollhasseln vara med lite också samt ett lönnlöv från grannarnas träd.Visst är de snygga?!

"Arktisk is pelarljushållare" heter de.

De går att vända på och använda som vas, ljuslykta, m m.
Och dessa är så läckra. "Symmetri". Jag älskar att jag kan välja precis vad jag vill ha i behållarna. Och vad passar bättre än kottar och japanska lyktor just nu?!Och i eftermiddag när jag suttit och gjort min utmaning för Prickiform samt DT-uppdrag för Designat har jag gjort det till ljuva dofter från min aromabrännare.
Det var allt från mig idag söndag. Nu är det midnatt och en ny vecka med nya möjligheter är på väg.

KramInga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!