21 juli 2010

Snart semester för mig med

Nu är det lite mindre än två arbetsdagar kvar för mig. Sen är det semester. Ja, även om jag går tillbaka och blir arbetslös ser jag det som att även jag har lite semester först. Få koppla av, ha sovmorgnar, vända dygnet, göra roliga saker tillsammans med K, m m.

Det är segt nu på "jobbet" (läs: praktikplatsen). Jag tar det extra lugnt för att ha något att göra när det inte är telefontid. En liten att-göra-lista görs nu inför sista dagarna så att jag inte glömmer något.

Hemma har jag massor jag vill pyssla med, men när jag kommer hem och sätter mig är inspirationen borta. Det är för tyst runtomkring mig. Så idag ska jag prova att sätta igång en film på datorn och se om det hjälper.

Jag har fått lite tokiga idéer nu de senaste dagarna. Vi behöver måla om fasaden på huset (inget tokigt i det förutom att vi behövt göra det de senaste tre åren). Vårt hus är rött med vita knutar. Men en kväll fick jag en klar bild över hur jag vill att vårt hus ska se ut samt trädgården (vi har en hel del vi vill göra om där). Jag vill ha en snygg beige/lattefärgad fasad med vita knutar. Det skulle vara mycket lättare och snyggare med olika färger på blommorna precis vid huset. Det skulle passa jättesnyggt med våra markiser som är vit/gulrandiga. Visst. Det är mer jobb att måla om så än att bara ta ny röd färg på. Men varför inte göra det så att man verkligen tycker det är snyggt?
Jag har presenterat idén/önskan för K. Han har inte helt avfärdat den. Dock vet jag inte om vi får måla om det i vilken färg vi vill. Men det ska jag ta reda på.

Jag vill måla trätaket i hallen/matrummet. Jag vill ha det vitt. Jag vill lägga in nytt golv där. Jag vill måla om soffbordet. Det är så mycket jag vill. Men just nu är det för varmt. Ekonomin är en annan liten detalj.

Vi ska försöka planera vår gemensamma semester lite. K har 2 ½ vecka (vilket är löjligt lite, men lite för att kunna ha lite i jul också). Så vi får se vad vi hinner och orkar. Lite vila behövs också. Han jobbar väldigt mycket just nu förutom att han pendlar 20 mil/dag. Det ska bli skönt när han slutar med det uppdraget.

Just nu skulle jag vilja ha en snygg hängmatta, typ denna

(Bilden är lånad från
http://www.hangmattor.se/hangmattor.html)

Ta en bok och ligga och läsa där. Och precis som på bilden ha den i skuggan där det fläktar lite.
Nåja. Snart har jag ju semester. Då kan jag lägga mig i hammocken och njuta.

Ha en fortsatt bra onsdag.

Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!