24 juli 2010

Semester & Hörnbokmärke

Igår hade jag min sista dag på Länsstyrelsen. Nu har jag semester. Det känns underbart. Få igen ork, få bukt med febern, som inte riktigt gett sig än, pyssla, hitta på roliga saker och åka runt i Sverige (lite iallafall).Vi firade min semester med pizza igår. Den dåliga varianten (pizzeriapizza) samt att titta på improserien "Who's Line is it anyway?". En underbar serie jag varmt kan rekommendera.Idag sov vi länge. Jag har legat och läst en hel del. Jag har kommit in i en bokslukarperiod. De kommer med jämna mellanrum.Nu klipper Kalle (för första gången i år) gräsmattan och jag håller mig inomhus. Vädret är molnigt och lite blåsigt. Temperaturen är 16°C och jag tycker det är jätteskönt. Jag kan andas och håller inte på att förgås så fort jag rör mig. Så idag passar jag på att tvätta undan och ska göra lite annat nyttigt också. Jag har även redigerat lite bilder och laddar kamerabatterierna. Äntligen har sängen som E sov i på midsommar plockats undan i musikrummet och tanken är att vi ska komma igång där med att få i ordning så att Kalle kan göra musik igen m m.Två hörnbokmärken har jag gjort i veckan. Ett lite mindre som passar bra till pocketböcker, och ett lite större som är till inbundna böcker. Dock är det endast det större som jag fått på kort än så länge.Det sista fotot är baksidan av hörnbokmärket.

Att ha ett fint bokmärke förhöjer lusten att öppna boken och läsa lite (vilket ofta blir bra mycket mer än bara lite) tycker jag. Så det blir nog att göra en liten samling med hörnbokmärken nu. Bra att ha i pyssel- och inredningsböcker när man vill ha något lättillgängligt.Nu ska jag ta min bok, gå ut på altanen, sätta mig i hammocken, dra för nätet som hänger över den och läsa medan jag hör ljudet av åkgräsklipparen och drar in doften av nyklippt gräs.Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!