6 juli 2010

Min lilla fotovandring förra veckan

Idag är det bra väder för mig. Inte så jättevarmt. Det fläktar lite. Lite moln på himlen men solen tar sig igenom och gör en fin sommardag.
Men trots att det är "svalare" ute idag är det fortfarande ganska varmt på våra rum. Därför jobbar "min" bordsfläkt flitigt.

Jag berättade förra veckan om, en för mig,
mindfulnesshobby. Att fotografera det man ser. Och detta gjorde ju jag från det att jag ställt bilen på väg till mitt möte ca 500-700 m bort.På väg mot borggården från Länsstyrelsen.
Så lummigt och grönt. Vackert.
Slottet från borggården med domkyrkan som tittar upp bakom.
Gigantiska krukor i triangel nästan utanför stadshuset. I bakgrunden borggården och slottet.180° från förra bilden blev denna bild - vy nerför Storgatan. En lång gata.
Ungefär där bilen står på föregående bild finns denna skylt som visar enkelriktat. Och på den sitter denna garngrafitti. Sött tycker jag. :)Och till höger om vägskylten finns detta söta hus. Jag har aldrig riktigt tänkt på detta hus eller tittat på det ordentligt, förrän då.Samma bild, men i sepia. Den får en helt annan effekt.Här står jag nere vid just det huset och tar uppför Storgatan där jag kom från. Längst bort skymtar man en del av Domkyrkan.När jag sen vände mig om för att gå vidare kom denna vy med det mysiga trähuset och den helt underbara lyktan.Precis när jag skulle svänga vänster för att gå genom en passage, såg jag detta hus. Gult egentligen, men jag gillade att göra det svartvitt.
Alla små detaljer som finns på denna fasad. Underbart.Här är den lilla gränden/passage. Riktigt mysig tyckte jag. Blandningen av färgerna på husen. De olika strukturerna och formerna på fasaderna. Tre olika sorters gatsten och en helt underbar gatlykta. Och så underbart att ett träd kan leva där och sprida sina vackra grenar.
I det gula huset till höger fanns en liten portal till en innergård där jag hittade dessa, vad jag tror är, trapphus.Och här är innergården som man kom in i när man gick rakt över den lilla gränden till vänster sida. Sten- och trähus blandat. Lummigt och mysigt. Och just då var det så tyst och underbart.Längst ner till vänster i gränden fanns denna underbara och enkla järngrind som jag bara var tvungen att fotografera.Senare gjorde jag detta collage på mobilen med lite foton från min lilla promenad.
Den ligger som bakgrund på min mobil.
Jag tycker om att se på bilderna. Jag blir glad och känner harmoni när jag ser dem. Ett lätt och bra sätt att få lite ny energi och glädje.


Ha nu en fortsatt bra dag.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!