27 juni 2010

Glad midsommar & grattis Jan Ivar

Då är det inte mycket kvar på midsommarhelgen.
Vi har haft gäster här från torsdags till igår. Niklas, Cicci och deras toksöta dotter Tilda kom i torsdags och i fredags hämtade vi en annan vän tillika vår vigselpräst Emma.

Vi har lagat god mat, tagit det lugnt, pratat massor och njutit av vädret, som varit överraskande bra. Ingen dans kring någon midsommarstång, men det behövs inte.

Vi fick den perfekta födelsedagspresenten. En Instant marinater.

(bild lånad från köksprylar.se där jag även länkat)

Vi älskar marinerat kött och med denna sak kan man marinera fem minuter innan man ska tillaga köttet och det är som om det legat i marinaden i timmar. Detta leder till att man kan marinera spontant och måste inte planera. Man pumpar nämligen ut luften så att det blir vacuum i behållaren.
Naturligtvis provade vi den på midsommarafton och det blev fantastiskt gott! Så en sådan kan vi verkligen rekommendera.  Och tack än en gång Cicci, Niklas och Tilda för den.


Förutom att det var midsommarafton fyllde även svärfar år. Vi har tre i vår familj som delar på att fylla år när det är midsommarafton då och då. Mamma, Kalle och svärfar, och det var svärfars tur i år.
Jag hade gjort ett kort och postat det i onsdags och vi hade tur att det kom fram redan dagen efter. Så det var ju tur.Storlek: 15*15 cm
Papper: jillibean-soup inhandlade på Designat.
Fjäril: Martha Stewart
Dymo: dymon från Clas Ohlson och den blå kommer från Designat.

Blommorna gjorde jag i samma papper som bakgrunden. De gjordes m h a stansar från Cuttlebug, även dessa inhandlade på Designat. :) Lite pilliga att göra, men roliga.

Rutorna gjorde jag som kvadrater och klistrade fast där jag ville ha dem innan jag sen sydde med symaskinen.
Det blev även mycket snyggt på baksidan där det blev samma rutmönster. Sydde gjorde jag innan grattis och kransen sattes fast.
Jag gjorde en liten krans m h a min pinwheel från Martha Stewart. Smidig och bra att göra cirklar och tunna ramar, vilket jag nu då gjorde.
Kransen/ramen sattes på 3D-kuddar (3D-monterades som många skriver) och där monterade jag sen blad och blommor på.Under kransen satte jag en cirkel som jag inkade in med distresser och stämplade grattis på.


Jag hade en lång blå remsa kvar, så den vek jag runt, runt, runt från kant till kant och satte sen fast den. Enkel och dekorativt istället för att bara slänga remsan.
Till sist en liten bild på vår lille gubbe Tudor, som skulle vara väldigt nära mig när jag skulle fototrafera kortet ute på gräsmattan. Jag fick inte ta ett steg utan att jag hade kontakt med honom. ♥


Nu blir det strax minigolf med Kalle och grannarna. Varje sommar åker vi runt till olika minigolfbanor och spelar och har kul. Efteråt blir det alltid glass. :)

Sen ska jag ta itu med ett bröllopskort och två beställningskort jag fått.
Det är soligt ute, men ca 30° så jag håller mig inomhus där det är lite svalare. Jag väntar på att vår pool vi inhandlat och delar med grannarna ska bli liiiiite varmare än de 22° den är nu. Sen blir det mycket bad.
Under tiden jag pysslar lyssnar jag på sommarpratarna i P1.

Ha ett underbart slut på midsommarhelgen.
Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!