29 juni 2010

En mindfulnesshobby

Jag försöker vara medveten om nuet. Uppskatta de små sakerna. Inte bara rusa förbi utan att verkligen se min omgivning med "nya" ögon. Och när jag hittar saker som jag tycker är fina tar jag fram min iPhone och fotar det som lockat mig. Då stannar man upp. Ser och hör saker som man kanske annars aldrig skulle reflektera över. Man ser detaljer på ett helt nytt sätt. Det är intressant, rogivande och man blir mer och mer nyfiken på de saker som man tidigare bara svept blicken förbi. :)

I min mobil har jag sen ett antal (vet inte hur många, men många är det) bildredigeringsprogram (de allra flesta gratis-applikationer) där jag sen leker med bilderna på olika sätt för att få dem personliga.

I söndags tog vi och grannarna en liten tur till Vadstena för att spela minigolf. Det var ganska jobbigt eftersom jag inte mår bra och jag var ganska slut innan vi ens spelat samtliga 12 banor. Men lite foton blev det iallafall.


Här har jag använt mig av en funktion som heter TiltShift som sätter fokus på en sak och gör resten suddigt. Samtidigt får jag en snygg vinjettering på fotot.


Baksidan av det hus som rymmer minigolfkassan samt där man kan köpa glass.
Den enda pionen som kom i år. Lite ledsamt, men jag är glad att jag fick en iallafall.

Imorse var jag i god tid till morgonens möte till Trygghetsrådet. Eftersom det är så varmt strosade jag till den bestämda adressen och tog en annan väg än vad jag först hade tänkt mig. Jag hittade då härliga motiv som jag naturligtvis fotograferade. Riktigt energigivande och mysig start på dagen. Men de fotona kommer upp lite senare.

Nu är det ju inte den bästa kvaliteten på kameran på mobilen men det gör ingenting. De fotona som blir har sin charm också tycker jag. Och det är så mycket smidigare att bara ta fram mobilen, knäppa en bild eller två och sen redigera direkt i mobilen.
Dock tänker jag lära mig vår systemkamera nu i sommar när vi ska åka runt lite. Då ska det bli snygga foton har jag tänkt mig. Men min mindfulnesshobby kommer jag ändå att ha kvar.

Kram


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!