2 apr. 2010

Strömavbrott är inte kul!

Vi har haft ca ett strömavbrott varje kväll nu i en vecka.
Nätbolaget påstår att det är fåglar som som stör. Dock sa elbolaget att de håller på och ska gräva ner samtliga ledningar. Det ser vi fram emot.
Visserligen är det bara korta stunder som strömmen försvinner, men att behöva starta om datorn varje kväll samt ställa om väckarklockorna är inte så himla kul.

Och härom kvällen hade jag tillräckligt med ork för att skriva ett inlägg och när jag var nästan klar gick strömmen. Jag blev så arg att jag skrek och lyckades skrämma stackars Tudor som sprang iväg och gömde sig i sovrummet. :(
Så jag får väl börja om att försöka komma ihåg vad jag skrev.

Veckan har gått jättebra på min praktik. Eftersom jag är så lättlärd ligger jag jättelångt fram i planeringen, vilket är jätteskönt, eftersom jag haft feber sen i onsdags morse. Jag vaknade kl 04 av att jag hostade så jag trodde att lungorna skulle komma upp. Jag kände att jag hade lyckats få ner magsyra i luftvägarna och det gjorde jätteont när jag försökte få i mig lite vatten. Det brände till rejält.
Det tog mig över en timme av kontstant, intensiv hosta innan jag lyckades få det ganska lugnt och till sist somna vid 6-tiden.

När jag sen steg upp i onsdags morse kände jag mig mer än bara trött. Jag kände mig jättehängig. Jodå, feber hade jag ju också fått. Men i med lite piller och iväg till jobbet. Redan då låg jag långt framme i planeringen så att jag kunde trappa ner lite på tempot. Dessutom var jag väldigt glad att det i ett litet, litet rum fanns mikro och bestick så att jag kunde värma min mat där och äta vid skrivbordet istället för att behöva traska tvärsigenom heeeela byggnaden för att äta min lunch.

Även igår hade jag feber men jobbade på. Tack o lov var det en kortare arbetsdag då och det var skönt, för efter lunch hade jag noll koncentrationsförmåga. Jag försökte läsa en miljörapport, men det gick inte alls bra.

Efter jobbet åkte vi och handlade mat. Det var längesen jag var med om att det var så mycket folk på City Gross. Det var rejält trångt, framför allt vid fiskdisken. Och dit skulle ju vi med, så när vi kom in blev fiskdisken vår första anhalt. Laxtournedos med ny smak fanns. Så det var vi tvungna att testa. :) Hummer och räkor eller något var det. Vi har inte provat dem än eftersom vi hade färska räkor igår. Mums var det.
En hel del kött blev det också inhandlat. Nu kan man grilla så det ska vi göra. :) Och lite annat smått och gott blev det också. Och en lammstek i marinad till imorgon hittade vi med. Vi har aldrig tillagat det så det blir att leta recept senare så det blir rätt temperatur och tid i ugnen.

När vi väl var hemma var jag så slut att jag gick och lade mig och där blev jag hela kvällen.

Idag mår jag lite bättre. Orken börjar komma tillbaka, vilket glädjer mig. Men jag tar det lugnt. Det är himla skönt att de första två veckorna är kortare veckor med en härlig långhelg emellan. Så jag ska inte ta ut mig i helgen. Jag lovar.

Kalle har fått sitt skattebesked medan jag fortfarande väntar på mitt. :( Jag vill ju också veta vad jag får tillbaka.

Annars har nog inte mycket hänt här tror jag. Jag gick inte på något aprilskämt igår. Däremot hittade jag ett roligt

Nu är det inte alls mycket snö kvar här. Jag visade bilder för Kalle igår från min iPhone hur det såg ut här för några veckor sen. Man har så svårt att fatta att det sett ut så här. Men häftigt. :)

Idag målar jag klart min krona, som var svart från början och som till hälften varit målad. Men idag har jag äntligen tagit tag i att måla klart den. När den är torr ska jag göra den riktigt personlig. :) Och nu ska jag ta min lilla minibokhylla, som jag köpte hos Prickiform i Karlstad, och klä några av sidorna med papper. Foton ska tas på min lilla påskpresent jag fick av Mia, samt lägga till lite vänner bland länkarna här.

Senare kommer även ett dundergott recept på Pollykladdkaka som jag tycker ni ska testa.

Kram så länge som jag uppskattade, jämfört med många andra som var ganska dåliga. Ska man nu försöka luras ska det ju vara rejält tycker jag. :) Inget halvhjärtat tack.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!