5 apr. 2010

Kronan på verket

Vilken påskdag det har varit idag. Solen har skinit för fulla muggar och det har varit helt underbart här på östgötaslätten.

Grannen Hanna ringde vid lunch och bad oss att ge hästarna lunch då hon hade glömt att göra det innan de åkte iväg. Så vi fixade det. Två nya hästar har tillkommit, vilket är kul. :) Så fina och snälla så. Nyfikna och hungriga (naturligtvis).

När vi var i hagen kom Mysan och kastade sig i en hörna av hagen där det ligger mycket hö, men även avföring. Hon såg så lycklig ut och rullade sig så glatt medan jag stod och ojade mig eftersom hon har så lång päls och hatar att bada. Tack o lov var allting torrt så det gick bort.

När vi var klara med utfodringen tog vi fram sekatörer och började klippa ner blommor från förra året så att skotten skulle kunna komma upp lite bättre (och för att det skulle se finare ut). Dessutom klipptes trollhasseln till, syrénträdet samt en röd buske och halva insidan av häcken (tills häcktrimmern gick sönder). Så en hel del fick vi gjort idag. Dock är det mycket kvar, men man kan inte göra allt på en gång. :) Båda två har vi nu blåsor på insidan av våra tummar. Det är inte alls kul. Min gör ganska ont.

Förutom att jobba passade jag även på att bara sitta ner en stund och sola ansiktet lite. Det var skönt eftersom solen värmer en hel del redan nu. :)

Annars har inte så mycket hänt här. Jag har inte hunnit pyssla något idag. Sov uruselt p g a timmerstockar på nära håll i natt. Så när jag kom in från arbetet i trädgården orkade jag inte göra annat än bara sitta i soffan och sen ta ett varmt bad. Ikväll har jag lagat middag och vi har tittat på tv.

Jag tänkte visa hur kronan blev som jag "altrat".
Jag fick den av mamma för några år sedan. Den var svart och den mindre av två st (mamma har den större).
Formen tilltalade mig verkligen, men jag har inte gillat att den var svart. Den passade inte riktigt in tyckte jag.
För några månader sedan målade jag ena halvan med lackfärg. Bara för att testa. Det blev inte alls dumt. Men sen har jag inte kommit längre och den har stått här i pysselrummet och tagit plats.

Men härom dagen tog jag tag i det och tog fram lackfärgen igen samt en pappersnäsduk, doppade näsduken i färgen och målade sen hela kronan med näsduken. Det blev inte helt jämnt, vilket inte gör mig något. Det ska se slitet och gammalt ut.

När den torkat kände jag att jag gärna ville göra den mer personlig.
Så först åkte ett pappersband på kronan. Det sitter på utsidan på nederkanten. Det är hjärtan.
Sen letade jag fram ett tårtpapper som passade perfekt som nu ligger på "golvet" på kronan.
Sen är det säkert många som kanske tycker att det blev för mycket, men jag gillade det.
Jag har tagit silvertråd (eller dyl) och trätt på pärlor och virat runt kronan.
Glaslyktan köpte jag på blomsterhandeln vid Mobilia. Det var 50% på alla varor och jag hittade ljusrosa (som på bilden) samt mörkare rosa, så två av varje fick det bli.
I behållaren har jag ett Partyliteljus med doften jordgubb/rabarber, och så gott det har doftat nu två kvällar i rad när jag haft det tänt.
I nuläget står kronan på soffbordet.
(Klicka på bilderna för att få dem mycket större)

Jag kunde inte låta bli att experimentera med Photoshop när jag skulle fixa bilderna.
Det syns ju ganska tydligt ändå med kronan. :)

Nu är jag ganska trött så det blir att borsta tänderna för att gå och lägga mig.
Jag hoppas det blir lika fint väder imorgon.

Kram

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!