9 apr. 2010

Dåtid, nutid & framtid

De som känner mig vet att jag är utbildad grundskollärare och har arbetat som det i 5½ år innan jag höll på att bränna ut mig. Jag tog tjänstledigt och började då med scrapbooking på allvar. Jag fick anställning som ambulerande konsult hos ett uthyrningsföretag och var där i drygt två år innan jag blev uppsagd i somras.

Under denna tid som arbetslös har jag fått en utbildning som ekonomi- och löneassistent. Det var jättekul och jag hoppas hitta ett jobb som det, eller liknande. Jag söker hela tiden jobb som både det ena och andra.

Sen två veckor tillbaka har jag en praktikplats som är på totalt tre månader. Jag trivs mycket bra, har kommit in väldigt lätt och snabbt i uppgifterna och ligger långt före i min planering.

Men det jag inte berättat för många alls är framtiden.
Tidigare har jag bara sett ett stort frågetecken i en dimma framför mig. Vad ska jag göra?
Många tankar har vandrat fram och tillbaka och självkänslan dalar när man aldrig får ett jobb. Vad är det för fel på mig? Varför duger inte jag? Varför får jag inte en chans?
Men dessa tankar har jag lämnat bakom mig. Nu jäklar. ;)

Drömmar är ju något alla har, och jag har verkligen funderat hur jag skulle vilja att min framtid såg ut jobbmässigt. Och nu när jag gått och bara stämplat har jag gått på två heldagar där det handlat om starta eget företag. Det har varit bra dagar och det har sporrat mig. En företagsbok har vuxit fram. En affärsplan tar form och nu den 19/4 ska jag gå på Arbetsförmedlingens starta eget-kurs som håller på i fyra veckor. Då är jag "ledig" från min praktik och när kursen är klar återgår jag till praktiten och blir klar där i slutet på juli.

Så tanken är att jag ska starta eget företag i sommar. Jag ska ha ett vanligt arbete på dagarna och mitt företag är tänkt att vara aktivt på kvällar och helger.
Tanken är att ha anordna kurser och träffar hemma hos folk eller hos mig (det är därför vi ska möblera och renovera lite hemma).  Det kommer att finnas färdiga "paket" där det står vad vi kommer att gå igenom och det kommer att vara kurser för alla - från nybörjare till avancerat. LO's, kort, vikningar, hur man gör sin handstil personlig, calligrafi, altra, gör dina saker hemma personliga, lätta men trevliga värdinnepresenter, m m. Barnkalas, möhippor, företagsträffar, mammascrap (de som är föräldralediga), kickoff, m m kommer det också att bli. När mitt företag kommit igång mer kommer jag att trappa ner på dagjobbet så att jag även kan ha aktiviteter på dagtid.

Dessa saker har gjort att jag fått prioritera och tänka hur jag ska hinna allt och ändå känna glädje i allt. Därför slutade jag igår som inspiratör hos Scrapbutiken. Jag hinner inte göra allt det som de vill att en inspiratör ska göra och då är det bättre att jag slutar så att någon annan kan ta över istället. Det dåliga samvetet över att inte hinna och orka minskar avsevärt vilket är skönt. Däremot är jag fortfarande DT i Prickiform då deras upplägg är helt annorlunda och där hinner jag med på ett annat sätt. Tack Katarina för ditt stöd och din peppning. Det betyder oerhört mycket.

Så här står jag nu, i startgroparna. Jag känner mig peppad, laddad, på G. Det ska bli så skoj, lärorikt och spännande. Och eftersom jag har den pedagogiska bakgrund jag har, kommer det är bli mycket bra kursträffar. Och det verkar som att folk gärna vill prova på kurser hos mig. Jag håller ju mig konstant uppdaterad vad som händer i scrapbookingvärlden t ex och kan väldigt mycket (om man får säga så om sig själv). :)

Jag har en hel del kvar att fixa. Men jag tror på min idé och mer info kommer att komma framöver.
Tack till er som tror på mig, stöttar och peppar mig.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Tack för att Du lämnar ett litet avtryck hos oss på Pysseldags!
Det uppskattas alltid. :)
Ha en fortsatt bra dag!